Lila-fehér mámor - legyőzték a Ferencvárost
Vasziljevics büntetőjére Mateos szintén büntetőből válaszolt, negyed órával vége előtt, Simon Krisztián gólja döntötte el a derbit a Megyeri úton.
2014. szeptember 21. 20:36

Az OTP Bank liga 8. fordulójának vasárnapi rangadóján, az Újpest a Ferencváros ellen lépett pályára.  A legutóbbi fordulóban az Újpest a Videotontól szenvedett 2-0-s vereséget, a Fradi a Puskás Akadémia ellen diadalmaskodott. A párharc előtt az Újpest a hetedik, a Fradi a második helyen állt. Miután a székesfehérvári rivális eddig 100 százalékos teljesítményt produkált, ezért Thomas Doll csapatának nagyon fontos volt, a 3 pont begyűjtése. A német mester ennek szellemében küldte pályára csapatát, Böde, Lauth és Kukuruzovic is a kezdőben kapott helyet. Nem volt ott a kezdő sípszónál viszont Gera, ami egy kicsit meglepő volt. Nebosa Vingjevics nem számíthatott Kabátra, de a kezdőben kapott helyet Suljic, illetve Simon Krisztián is.

A mérkőzés tapogatózó játékkal indult, a 8500 néző nem sok helyzetet láthatott, de szabálytalanságot annál többet. Az első helyzet a hetedik percben Dibusz hibája után adódott Vasziljevics lőtt fölé, az első negyed óra végén Bahdra lőtte szét a kapufát. A Fradi első helyzetére a harmincötödik percig kellett várni, ekkor Böde lőtt kapura, Balajcza azonban hárított. Majd Somalia lövését védte bravúrral az újpesti kapus. A félidő vége előtt Vadász lökete a kapufát találta el, de gól nem született az első félidőben. Így gól nélküli döntetlennel mentek pihenőre a felek. Jó kis csata volt, látványos játékkal az Újpest többet támadott, de gólt nem tudott szerezni.

A második félidő ötödik percében büntetőhöz jutottak a lila-fehérek, miután Nalepa szabálytalankodott Simonnal, a büntetőt Vasziljevics lőtte a kapuba (1-0). Öt perccel később újabb büntető, ezúttal a Fradinak. Heris kezezett a tizenhatoson belül, Mateos pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt (1-1). A gól után támadásban maradt a Ferencváros, de lehetőséget nem tudott kialakítani, egy ellentámadásból Simon fejelt a kapufára. Bő negyedórával a vége előtt ismét Simon indult meg, aki 16 méterről kilőtte a kapu bal oldalát (2-1). A gól nagyon megfogta a Ferencvárost, nem tudott helyzeteket kialakítani, az Újpest nagyon szervezetten játszott, ha kellett, tartották a labdát, ha kellett, védekeztek. Sőt még ők maradtak támadásban is, előbb Vadász lőtt az oldalhálóba, majd Bahrdas lövését kellett Dibusznak hárítania. Az eredmény már nem változott, az Újpest nyerte a rangadót, remek játékkal. Összességében a lila fehérek megérdemelten nyerték a rangadót, remek játékkal, a 8500 néző remekül szórakozott. 

P.A.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Vakond a titkosszolgálatok világában
  Nem fogadhatjuk el, hogy az amerikai titkosszolgálati közösség egyik nyíltan deklarált fedőszervezete, a Natio­nal Endowment for Democracy (NED) továbbra is aktívan dolgozzon a magyar belpolitika számukra kívánatos irányba befolyásolásán, megváltoztatásán. Mert miként lehet értelmezni azt, hogy Demszky Gábor volt főpolgármester a mai napig ennek a szervezetnek az ösztöndíjasa? – veti fel Horváth József.
 • Wolfgang Schüssel kapta idén a Petőfi-díjat
  Wolfgang Schüssel, Ausztria volt szövetségi kancellárja vehette át a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány Petőfi-díját csütörtökön, a budapesti Terror Háza Múzeumban rendezett ünnepségen.
 • A baloldal irányítja a tüntető álcivileket
  Baloldali pártok állnak a pedagógustüntetéseket szervező Tanítanék Mozgalom mögött. A hangfelvétel azt bizonyítja, hogy Tordai Bence adott tanácsokat az álcivil mozgalomnak arra, hogyan kezeljék a hétfői parlamenti botrányukat, mit mondjanak az újságíróknak.
MTI Hírfelhasználó