Nem vonul ki a Raiffeisen
Nincs napirenden a magyar leányvállalat eladása a Raiffeisen csoportnál - mondta Neinz Wiedner, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgatója a Napi Gazdaságnak.
2014. szeptember 22. 10:03

A lap hétfői számában a vezérigazgató elmondta, hogy az első fél évben minden üzleti szegmensben nyereséges volt a bank, mégis komoly veszteséget kellett elkönyvelniük a kormány devizahitelesekkel kapcsolatos intézkedéseiből adódó céltartalékolás miatt. „Fő célunk továbbra is az, hogy újra nyereségessé tegyük működésünket" - szögezte le a vezérigazgató, aki szerint ezt 2016-ra tudják elérni, „ha minden így marad, ahogy most van".

Elmondta, hogy a devizahiteles perekben az első fokú ítéletek ismeretében nem sok okot lát az optimizmusra. Hangsúlyozta azonban, hogy álláspontjuk szerint az akkor érvényes jogszabályoknak megfelelően nyújtották a hiteleket. „Meg fogjuk vizsgálni a rendelkezésünkre álló fellebbviteli lehetőségeket, ezen belül a nemzetközi jogi fórumok igénybevételét is" - jelentette ki.

A vezérigazgató szerint Magyarországnak befektetőkre van szüksége, ez pedig bizalom nélkül nem megy. A pénzügyi szektor fontos szerepet tölt be ebben, ezért is csökkenteni kellene a bankadót. Hangsúlyozta, hogy annak mértékét a 2009-es mérlegek alapján állapították meg, és azóta az ágazat forgalma 30 százalékkal esett vissza.

Közölte: nincs tudomása arról, hogy szó lenne a bankadó csökkentéséről a devizahiteleseknek szánt kompenzációval kapcsolatban.

MTI
  • Hadházy Ákos körül elfogyott a levegő
    Már a baloldal sem kér a botrányhősből, aki egyéniben mindeddig csúfos kudarcot vallott, csak listáról jutott be az Országgyűlésbe.
  • 340 millió keresztényt üldöznek a világon
    Drámai kép rajzolódik ki az Open Doors keresztény emberi jogi szervezet tavalyi évet áttekintő jelentéséből, melyet január 13-án mutattak be az olasz képviselőházban.
  • Armin Laschetet választották meg a CDU elnökének
    Armin Laschet, Észak-Rajna–Vesztfália miniszterelnökének győzelmét hozta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) tisztújító, online kongresszusa. Laschet borítékolhatóan CDU-elnök lesz, ám közel sem biztos, hogy ő váltja majd Angela Merkelt a kancellári székben az őszi szövetségi parlamenti választásokat követően.
MTI Hírfelhasználó