Nem vonul ki a Raiffeisen
Nincs napirenden a magyar leányvállalat eladása a Raiffeisen csoportnál - mondta Neinz Wiedner, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgatója a Napi Gazdaságnak.
2014. szeptember 22. 10:03

A lap hétfői számában a vezérigazgató elmondta, hogy az első fél évben minden üzleti szegmensben nyereséges volt a bank, mégis komoly veszteséget kellett elkönyvelniük a kormány devizahitelesekkel kapcsolatos intézkedéseiből adódó céltartalékolás miatt. „Fő célunk továbbra is az, hogy újra nyereségessé tegyük működésünket" - szögezte le a vezérigazgató, aki szerint ezt 2016-ra tudják elérni, „ha minden így marad, ahogy most van".

Elmondta, hogy a devizahiteles perekben az első fokú ítéletek ismeretében nem sok okot lát az optimizmusra. Hangsúlyozta azonban, hogy álláspontjuk szerint az akkor érvényes jogszabályoknak megfelelően nyújtották a hiteleket. „Meg fogjuk vizsgálni a rendelkezésünkre álló fellebbviteli lehetőségeket, ezen belül a nemzetközi jogi fórumok igénybevételét is" - jelentette ki.

A vezérigazgató szerint Magyarországnak befektetőkre van szüksége, ez pedig bizalom nélkül nem megy. A pénzügyi szektor fontos szerepet tölt be ebben, ezért is csökkenteni kellene a bankadót. Hangsúlyozta, hogy annak mértékét a 2009-es mérlegek alapján állapították meg, és azóta az ágazat forgalma 30 százalékkal esett vissza.

Közölte: nincs tudomása arról, hogy szó lenne a bankadó csökkentéséről a devizahiteleseknek szánt kompenzációval kapcsolatban.

MTI
  • A globális felmelegedés kérdőjelei
    A globális felmelegedéssel kapcsolatos fősodratú ideológia nem szolgáltathat ürügyet a nemzetállamok megszüntetésére.
  • A kormány intézkedései a magyar családokat szolgálják
    Nagy István miniszter az élelmiszerárstopról szóló döntést bátor lépésnek nevezte. Mint mondta, így egyrészt több pénz marad a családoknál, másrészt ezzel üzennek a piacnak is, hogy a magyar kormány nem fél meglépni a legváratlanabb intézkedéseket sem.
  • Áder János Ghánában királyi látogatást tett
    Kétmillió ember szennyvizét tudja kiváló minőségben megtisztítani az a szennyvíztisztító, amely Ghánában magyar beruházásként épült és amelyet Áder János szombaton felkeresett az afrikai országban. A magyar államfő többnapos afrikai látogatása során látogatott el Kumasiba, ahol másfél éve a magyar Pureco-Unit Konzorcium kivitelezésében megvalósult szennyvíztisztító működik.
MTI Hírfelhasználó