Magabiztos Bayern-siker
Az újonc Paderbornnak esélye sem volt a bajor sztárcsapat ellen, amely végül magabiztosan nyert.
2014. szeptember 24. 09:47

A német bajnokság ötödik fordulójában a címvédő Bayern München, és a listavezető újonc Paderborn találkozott egymással. Az előző körben a Bayern döntetlent játszott Hamburgban, a Paderborn 2-0-ra nyert a Hannover ellen. 

A mérkőzésen telt ház, 71000 néző volt jelen. A meccsen az Oktoberfest miatt bőrviseletben voltak a szurkolók. A párharcot a Bayern kezdte jobban, olyannyira, hogy a 8. percben Götze máris megszerezte a vezetést (1-0).  Öt perccel később Lewandowski lőtt messziről, ez a labda is Kruse kapujában kötött ki (2-0).  A hazaiak a gól után visszavettek a tempóból, de fölényben maradtak, esélyt sem adva az újonc csapatnak, remekül játszottak, Kruse kapus többször megmentette csapatát a góltól. Előbb Götze, majd Müller lövését védte. A 35. percben a labdabirtoklási arány, 81-19% volt az arány. Nem kell mondani hova. Az első félidőben az újonc hozzá szagolni sem tudott a mérkőzéshez, Kruse kapus azonban tartotta bennük a lelket, így „csak” 2-0-s hátránnyal mentek a szünetre.

A második félidő Paderborn helyzetekkel kezdődött, de hol egy bajor védő, hol Neuer volt a helyén. Ez a Paderborn már nem az, mint amelyik az első félidőben volt. Sokkal többet támadtak, lehetőségeik voltak, a 65. percben Vollmann lövését kellett védenie Neuernek. A sok kimaradt helyzetnek azonban ára van. A 77. percben, egy kapu előtti kavarodás végén, Götze szerzett újabb gólt a bajoroknak (3-0). Hat perccel később, Robben beadását Müller lőtte a kapuba (4-0). A bajor sztárcsapat győzelmével átvette a vezetést a tabellán.

A második félidő alapján, a Paderbornnak jó esélye van a bennmaradásra, de nem lesz egyszerű dolga a kiscsapatnak.  A következő ellenfelük sem lesz az, de ennél lényegesen könnyebb. Hazai pályán fogadják, Lucien Favre együttesét, a Borussia Mönchengladbachot, míg Pep Guardiola együttese Kölnbe látogat. És a következő körben, a Ruhr-vidéki csatát (Dortmund-Schalke) is láthatunk.

P.A.
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Tovább erősödhet a migrációs nyomás
  Az Európai Uniónak szembe kell néznie azzal, hogy úgy a Száhel-térség instabilitása, mint a líbiai konfliktus, könnyen a migrációs nyomás kiújulását és további erősödését okozhatják – mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az EU-tagországok külügyminiszterei tanácskozásának szünetében.
 • Újabb ösztönző lépéseket tervez a kormányzat
  Varga Mihály szerint nincs ok arra, hogy az óvatos bizakodásból és a tervekből visszavegyen a kormányzat. A Magyar Hírlapnak adott interjújában a tárcavezető megerősítette, bár a tavalyi öt százalékhoz közeli bővülés után némi lassulásra számítanak, a négy százalék körüli GDP-növekedés reális 2020-ra.
 • Kínos pillanatokat élt át Márky-Zay Péter
  B. Élthes Eszter szerint Bessenyei Ferenc élete során mindig az egyetemes magyarságért dolgozott, nevét egyetlen politikai erő sem használhatja föl saját céljaira.
MTI Hírfelhasználó