Magabiztos Bayern-siker
Az újonc Paderbornnak esélye sem volt a bajor sztárcsapat ellen, amely végül magabiztosan nyert.
2014. szeptember 24. 09:47

A német bajnokság ötödik fordulójában a címvédő Bayern München, és a listavezető újonc Paderborn találkozott egymással. Az előző körben a Bayern döntetlent játszott Hamburgban, a Paderborn 2-0-ra nyert a Hannover ellen. 

A mérkőzésen telt ház, 71000 néző volt jelen. A meccsen az Oktoberfest miatt bőrviseletben voltak a szurkolók. A párharcot a Bayern kezdte jobban, olyannyira, hogy a 8. percben Götze máris megszerezte a vezetést (1-0).  Öt perccel később Lewandowski lőtt messziről, ez a labda is Kruse kapujában kötött ki (2-0).  A hazaiak a gól után visszavettek a tempóból, de fölényben maradtak, esélyt sem adva az újonc csapatnak, remekül játszottak, Kruse kapus többször megmentette csapatát a góltól. Előbb Götze, majd Müller lövését védte. A 35. percben a labdabirtoklási arány, 81-19% volt az arány. Nem kell mondani hova. Az első félidőben az újonc hozzá szagolni sem tudott a mérkőzéshez, Kruse kapus azonban tartotta bennük a lelket, így „csak” 2-0-s hátránnyal mentek a szünetre.

A második félidő Paderborn helyzetekkel kezdődött, de hol egy bajor védő, hol Neuer volt a helyén. Ez a Paderborn már nem az, mint amelyik az első félidőben volt. Sokkal többet támadtak, lehetőségeik voltak, a 65. percben Vollmann lövését kellett védenie Neuernek. A sok kimaradt helyzetnek azonban ára van. A 77. percben, egy kapu előtti kavarodás végén, Götze szerzett újabb gólt a bajoroknak (3-0). Hat perccel később, Robben beadását Müller lőtte a kapuba (4-0). A bajor sztárcsapat győzelmével átvette a vezetést a tabellán.

A második félidő alapján, a Paderbornnak jó esélye van a bennmaradásra, de nem lesz egyszerű dolga a kiscsapatnak.  A következő ellenfelük sem lesz az, de ennél lényegesen könnyebb. Hazai pályán fogadják, Lucien Favre együttesét, a Borussia Mönchengladbachot, míg Pep Guardiola együttese Kölnbe látogat. És a következő körben, a Ruhr-vidéki csatát (Dortmund-Schalke) is láthatunk.

P.A.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Karácsonyék pénzt kínálnak a klímaügyi szeánszokért
  Klímaüggyel házal a Soros György-féle Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítványok) által támogatott Foundation for Development of Democratic Rights (DemNet Hungary) részvételével a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat tízezer budapestinél. A Belügyminisztérium nyilvántartása alapján véletlenszerűen kiválasztott lakosoknak küldenek levelet, és az érdeklődők közül kiválasztott ötven embernek negyvenezer forintot kínálnak a részvételért.
 • Nagyot tévedett Dobrev Klára
  Fej fej melletti küzdelmet vizionált Dobrev Klára egy Népszavában megjelent interjúban a Fidesz–KDNP és az ellenzék között, elmondható azonban, hogy Gyurcsány Ferenc felesége téved – jelentette ki a lapunknak készített elemzésében Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatási igazgatója. Hozzátette: mivel az ellenzéki tábor nem egységes, ezért számos szavazót veszíthetnek a baloldali pártok azok közül, akik a közös listából nem kérnek.
 • Az apokalipszis négy lovasa
  A nyílt társadalom ideológiái: a kommunizmus, a liberalizmus, a globalizmus és a rasszizmus.
MTI Hírfelhasználó