Tanúlistája van az Egyenlítő blog volt főszerkesztőjének
Az MSZP pártigazgatójának szobájában folyamatosan megy a kockás füzetes adminisztrációjú kifizetgetés - állítja Németh Gábor.
2014. szeptember 29. 10:19

Az Egyenlítő blog volt főszerkesztője a köztévében azt mondta: egy 55 fős tanúlistával tudja igazolni, hogy létezik a Jókai utcai székházban az ominózus kassza. A helyiséget, és a pártelnöki irodát egyébként - szavai szerint - leárnyékolták.

Összeállított egy 55 fős tanúlistát, az ezen szereplők igazolják, hogy az MSZP Jókai utcai székházában, a pártigazgató szobájában valóban létezett egy MSZMP-s címerrel ellátott kassza, melyből bizonyos embereket fizettek ki – erősítette meg Németh Gábor, az Egyenlítő blog volt főszerkesztője az M1 Ma reggel című műsorában.

Mivel egy ilyen beosztású embernek egy nap nagyon sok külsős megbeszélése van akár alvállalkozókkal, akár újságírókkal, akár párttagokkal, ezért ott folyamatosan, párhuzamosan megy egyfajta pénzezés, kockás füzetes adminisztrációjú kifizetgetés. Persze ezt olyan vendégek mellett csinálják, akikről feltételezik, hogy megbízhatóak, és nem kérdeznek – fogalmazott Németh Gábor.

Aki volt már ott megbeszélésen, háttérbeszélgetésen, az látta már ezt a kasszát – szögezte le a volt főszerkesztő, aki megismételte, hogy a tanúlistáján szereplők mindegyik meg tudja erősíteni a „kontrollálatlan pénzmozgásokat”.

Az újságíró beszélt arról is: az MSZP-székházban a pártigazgatói és a pártelnöki irodát leárnyékoló berendezés védi, hogy az ott folyó beszélgetéseket ne lehessen lehallgatni, rögzíteni.

Németh Gábor azt mondta: ebben az ügyben a kezdetektől fogva nem hangzott el cáfolat, mindössze fenyegetőzés.

Elmondta azt is: jelenleg azért küzd, hogy visszakapja a blogját, melyet öt év munkával hozott létre, és melyet bizonyíthatóan etikátlanul vettek el tőle.

M1-Ma reggel
MTI Hírfelhasználó