Tanúlistája van az Egyenlítő blog volt főszerkesztőjének
Az MSZP pártigazgatójának szobájában folyamatosan megy a kockás füzetes adminisztrációjú kifizetgetés - állítja Németh Gábor.
2014. szeptember 29. 10:19

Az Egyenlítő blog volt főszerkesztője a köztévében azt mondta: egy 55 fős tanúlistával tudja igazolni, hogy létezik a Jókai utcai székházban az ominózus kassza. A helyiséget, és a pártelnöki irodát egyébként - szavai szerint - leárnyékolták.

Összeállított egy 55 fős tanúlistát, az ezen szereplők igazolják, hogy az MSZP Jókai utcai székházában, a pártigazgató szobájában valóban létezett egy MSZMP-s címerrel ellátott kassza, melyből bizonyos embereket fizettek ki – erősítette meg Németh Gábor, az Egyenlítő blog volt főszerkesztője az M1 Ma reggel című műsorában.

Mivel egy ilyen beosztású embernek egy nap nagyon sok külsős megbeszélése van akár alvállalkozókkal, akár újságírókkal, akár párttagokkal, ezért ott folyamatosan, párhuzamosan megy egyfajta pénzezés, kockás füzetes adminisztrációjú kifizetgetés. Persze ezt olyan vendégek mellett csinálják, akikről feltételezik, hogy megbízhatóak, és nem kérdeznek – fogalmazott Németh Gábor.

Aki volt már ott megbeszélésen, háttérbeszélgetésen, az látta már ezt a kasszát – szögezte le a volt főszerkesztő, aki megismételte, hogy a tanúlistáján szereplők mindegyik meg tudja erősíteni a „kontrollálatlan pénzmozgásokat”.

Az újságíró beszélt arról is: az MSZP-székházban a pártigazgatói és a pártelnöki irodát leárnyékoló berendezés védi, hogy az ott folyó beszélgetéseket ne lehessen lehallgatni, rögzíteni.

Németh Gábor azt mondta: ebben az ügyben a kezdetektől fogva nem hangzott el cáfolat, mindössze fenyegetőzés.

Elmondta azt is: jelenleg azért küzd, hogy visszakapja a blogját, melyet öt év munkával hozott létre, és melyet bizonyíthatóan etikátlanul vettek el tőle.

M1-Ma reggel
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Semjén Zsolt: Trianon
  Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke beszédet mondott Csurgón a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, Szászfalvi László kereszténydemokrata országgyűlés képviselő meghívására a helyi országzászlónál.
 • Donald Tusk szélnek eresztette a néppárti bölcseket
  Magáért beszélt Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár nyilatkozata, Donald Tusk valóban szélnek eresztette a néppárti bölcseket – erősítette meg lapunk kérésére Deutsch Tamás. A Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációjának vezetője szerint a néppárti trió hiába is mondta, hogy jó úton haladnak a megbeszélések a Fidesszel. – Nem volt még példa arra, hogy az elnök inkább tehertételt jelent a pártcsaládnak, mintsem lendítőerőt – véleményezte Donald Tusk elmúlt időszakra jellemző magyarellenes kirohanásait.
 • Tisztifőorvos: kedvező tendencia látható az idősotthonokban
  Kedvező tendencia látható az idősek otthonaiban, nem nőtt a fertőzéssel érintett intézmények száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó