Tanúlistája van az Egyenlítő blog volt főszerkesztőjének
Az MSZP pártigazgatójának szobájában folyamatosan megy a kockás füzetes adminisztrációjú kifizetgetés - állítja Németh Gábor.
2014. szeptember 29. 10:19

Az Egyenlítő blog volt főszerkesztője a köztévében azt mondta: egy 55 fős tanúlistával tudja igazolni, hogy létezik a Jókai utcai székházban az ominózus kassza. A helyiséget, és a pártelnöki irodát egyébként - szavai szerint - leárnyékolták.

Összeállított egy 55 fős tanúlistát, az ezen szereplők igazolják, hogy az MSZP Jókai utcai székházában, a pártigazgató szobájában valóban létezett egy MSZMP-s címerrel ellátott kassza, melyből bizonyos embereket fizettek ki – erősítette meg Németh Gábor, az Egyenlítő blog volt főszerkesztője az M1 Ma reggel című műsorában.

Mivel egy ilyen beosztású embernek egy nap nagyon sok külsős megbeszélése van akár alvállalkozókkal, akár újságírókkal, akár párttagokkal, ezért ott folyamatosan, párhuzamosan megy egyfajta pénzezés, kockás füzetes adminisztrációjú kifizetgetés. Persze ezt olyan vendégek mellett csinálják, akikről feltételezik, hogy megbízhatóak, és nem kérdeznek – fogalmazott Németh Gábor.

Aki volt már ott megbeszélésen, háttérbeszélgetésen, az látta már ezt a kasszát – szögezte le a volt főszerkesztő, aki megismételte, hogy a tanúlistáján szereplők mindegyik meg tudja erősíteni a „kontrollálatlan pénzmozgásokat”.

Az újságíró beszélt arról is: az MSZP-székházban a pártigazgatói és a pártelnöki irodát leárnyékoló berendezés védi, hogy az ott folyó beszélgetéseket ne lehessen lehallgatni, rögzíteni.

Németh Gábor azt mondta: ebben az ügyben a kezdetektől fogva nem hangzott el cáfolat, mindössze fenyegetőzés.

Elmondta azt is: jelenleg azért küzd, hogy visszakapja a blogját, melyet öt év munkával hozott létre, és melyet bizonyíthatóan etikátlanul vettek el tőle.

M1-Ma reggel
  • Ezúttal Istent vette célba Gyurcsány
    Gyurcsány el akarta venni a nemzetbe vetett hitet 2004. december 5-én, aztán el akarta venni a politikusokba és a szabadságba vetett hitet 2006-ban az őszödi beszéddel és a lovasrohammal, most pedig az Istenbe vetett hittől akarja megfosztani Magyarországot.
  • Varga Judit: Történelmi idők, történelmi eredmények, történelmi távlatok
    Hétfőn kezdte meg az 5262. napját Magyarország miniszterelnökeként Orbán Viktor. A történelmi eseményhez Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Varga Judit igazságügyi miniszter is gratulált a Facebookon.
  • A többség elégedett a miniszterelnökkel
    A magyarok 59 százaléka mondta azt a koronavírus elleni küzdelem tizedik hónapjában, a parlamenti választások előtt nagyjából ötszáz nappal, hogy „inkább elégedett” Orbán Viktor munkájával – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet számára készített elemzéséből. A kutatók korábban nem láttak még ilyen magas értéket: a 2013 óta rendszeresen feltett kérdésre a naptári évek végén még a migrációs válság elleni védekezés után sem válaszoltak többen pozitívan.
MTI Hírfelhasználó