Gőgös: Nagy valószínűséggel Tarlós győz majd
A baloldali szövetség bocsánatkéréssel tartozik azok felé, akik aláírták Falus Ferenc ajánlóíveit - jelentette ki az MSZP elnökhelyettese a Kossuth rádió 180 perc című keddi műsorában. Gőgös Zoltán szerint a közvélemény-kutatási adatok alapján nagy valószínűséggel Tarlós István nyeri a főpolgármester-választást.
2014. szeptember 30. 11:00

Nem gond, hogy az MSZP országos és a budapesti elnöksége nem hozott egységes döntést Bokros Lajos támogatását illetően, előbbinek nincs is nincs döntési joga a kérdésben, csak vétójoggal bír - közölte Gőgös Zoltán. Az elnökhelyettes kijelentette: az MSZP tudomásul veszi Falus Ferenc visszalépését, ám elismerte: a szocialisták hibáztak, amikor Horváth Csabát, „az esélyesebb baloldali jelöltet” nem vitték tovább, mivel „a partnerek megkötötték magukat, mi meg a békesség kedvéért azt mondtuk, jó, hozzanak egy mindenki számára elfogadható jelöltet, és segítjük”. Hangsúlyozta: nem tud elképzelni olyan plakátot, amelyen Horváth Csaba és Bokros Lajos közösen szerepel, bár erre nincs is idő. Sajnálja azonban Falus Ferencet, aki „tisztességes, rendes szakember, de látszik, hogy apolitikus” - fogalmazott. Szerinte az Együtt jelöltjeként belevitték egy olyan helyzetbe, amit képtelen volt megoldani, mivel nem rendelkezett megfelelő tapasztalattal.

A politikus egyértelművé tette: a baloldali szövetség bocsánatkéréssel tartozik azok felé, akik aláírták Falus Ferenc ajánlóíveit. „Én tegnap este már megtettem a saját nevünkben”, de ebben mindenkinek van felelőssége, még ha nem is egyenlő mértékben - emelte ki. Éppen ezért ki kell állni a baloldali választók elé, és meg kell ígérni nekik, hogy soha többé nem fordul elő hasonló, egyébként nem lesz alternatíva a Fidesszel szemben - nyomatékosította Gőgös.

A szocialisták elnökhelyettese szerint a közvélemény-kutatási adatokból kiindulva nagy valószínűséggel Tarlós István nyeri majd meg a főpolgármester-választást. A kerületekben ugyanakkor jól működik a baloldali összefogás - folytatta, akkor lehet teljesen új helyzetet teremteni Budapesten, ha sok saját és közös polgármesterjelölt győz, többséget alkotva a Fővárosi Közgyűlésben. „Ördögien ki kell találva a rendszer az ellenzék ellen”, de van esély a váltásra - állapította meg. Az MSZP szavazóinak belátásuk szerint kell választaniuk a főpolgármester-jelöltek között, az a célszerű, ha a legnagyobb támogatottsággal bíró ellenzékit támogatják. „Ebben a pillanatban Bokros Lajos az, de még van másfél hét, lehet, hogy ez változik, az utolsó napig bárki visszaléphet” - mondta Gőgös Zoltán. Hozzáfűzte: nem tud ilyen tárgyalásról.

hirado.hu - Kossuth Rádió, 180 perc
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó