Elvárásokon felül teljesített Navracsics
Gál Kinga szerint sikeres volt a magyar biztosjelölt tegnapi meghallgatása az Európai Parlamentben. A Fidesz EP-képviselője a köztévében úgy fogalmazott: Navracsics Tibor tegnap három órán keresztül állta a sarat, a politikai támadásokat „egészen ügyesen leverte". Úgy vélte: a politikus a meghallgatásból megerősödve jött ki, és meggyőzte a hallgatóságot.
2014. október 2. 10:34

Egyértelműen sikeres volt Navracsics Tibor kulturális, oktatási és EU-állampolgársági ügyekért felelős biztosjelölt tegnapi meghallgatása – jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselője az M1 Ma reggel című műsorában.

Mint mondta: sok potyakérdéssel megpróbálták zavarba hozni a politikust, olyanokkal is, melyeknek semmi köze nem volt a területéhez. Navracsics Tibor azonban nagyon higgadtan, kiegyensúlyozottan, „elkötelezett európai módján” tudott ezekre a kérdésekre is válaszolni. Ebből a meghallgatásból a biztosjelölt megerősödve jött ki, és meggyőzte a hallgatóságot – vélte Gál Kinga, aki szerint már a meghallgatást megelőzően folytak a politikai játszmák. A zöldek, illetve a GUE frakciója már az esemény előtt nekiment a biztosjelöltnek, noha személyes teljesítményét illetően semmilyen kifogást nem találtak.

Hangsúlyozta: Navracsics Tibor tegnap három órán keresztül állta a sarat, a politikai támadásokat „egészen ügyesen leverte”. Emlékeztetett arra, hogy korábban Navracsics Tibor az Európai Parlamentben a médiavitában is le tudta csillapítani a kedélyeket. Tegnap azonban az elvárásokon felül teljesített – szögezte le.

hirado.hu - M1 - Ma reggel
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Csanád vezér érkezése
  Szülőmegyém mostantól kiegészülve a Dél-Alföld egyik régi magyar varázstájékával: Csongrád-Csanád megye.
 • Trianon 100 - Vérző Magyarország 8. rész
  A budapesti Nemzeti Színház Buda vagy Pest erejéből sohasem jöhetett volna létre. Déryné, aki koronatanú ebben a kérdésben, igazat mond, amikor azt állítja, hogy a magyar színjátszást Kolozsvár teremtette meg és Kassa nevelte föl, - a magyar színi kultúrának ez a két Nándorfehérvára - írja nagyszerű tanulmányában Hevesi Sándor dramaturg, rendező és színigazgató, a magyar színház egykori megújítója. Ez alkalommal a színháztörténetet idézzük, mert ez is összefügg Trianonnal.
 • A magyar kormány válságkezelésből is jelesre vizsgázott
  Jó hír számunkra, hogy a magyar nemzeti Kormány elsők között volt, akik időben meghozták a megfelelő döntéseket, elkerülve a máshol tapasztalható tragikus forgatókönyveket, így reményeink szerint a válságból való kilábalás gyors lehet.
MTI Hírfelhasználó