Falus sokkal népszerűbb Bokrosnál
A Mediánnál 12 százalékra mérik a visszaléptetett Falus Ferenc, 5 százalékra a baloldalt is megosztó pótjelölt Bokros Lajos népszerűségét.
2014. október 2. 15:31

A Medián múlt héten készített felmérése szerint több mint kétszer akkora volt Falus Ferenc támogatottsága, mint Bokros Lajosé − nyilatkozta Hann Endre, a közvélemény-kutató igazgatója a a HVG-nek. Mint elmondta, a múlt héten, még Falus Ferenc visszalépése előtt készített Medián-felmérésben ugyan a kétszáz-egynéhány fős budapesti részmintája elég kicsi, így a hibahatár miatt pontos előjelzésre nem alkalmas, viszont a tendenciák jelzésértékűek. Különösen akkor, ha két jelölt között nagy a különbség.

Mint elmondta, a felmérés szerint Tarlós István támogatottsága ezen a mintán 37 százalék, Falus Ferencé 12, Staudt Gáboré 10, Bokros Lajosé 5, Magyar Györgyé 3, míg Csárdi Antalé 2 százalék. A liberális Bodnár Zoltán egyetlen szavazatot sem kapott. Hann Endre megjegyezte: egyetlen mérés ugyan nem mérés, de úgy tudja, az Ipsosnál is hasonló arányokat mértek.

Bokros pártját nem is mérik

Korábban a Nézőpont Intézet mérte azt, hogy Bokros Lajos népszerűbb, mint Falus Ferenc. A Medián ügyvezetője ennek kapcsán megjegyezte: az ellenzéki tábort egy olyan kutatócég zilálta szét, amelyet a „baloldalon visszatérően hiteltelennek bélyegeznek”.

A Századvég friss pártpreferencia-adatait a Napi Gazdaság közölte csütörtöki számában.

MNO - hvg.hu
  • Soros legyőzte Budapestet
    Lehet persze hőbörögni, lehet hisztériázni meg reggelig antiszemitázni, mondom, hogy lehet, de ettől még a Hálózat kiválóan teljesített.
  • Budapest felett az ég
    Visszajöttek, akik annyira hiányoztak, visszajöttek, akikért megint rajongunk. Gyurcsány és az SZDSZ.
MTI Hírfelhasználó