"Szomorú látvány, ami a baloldalon történik"
Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke Az Estében elmondta, hogy azért indítottak önálló főpolgármester-jelöltet, mert nem szeretnénk részt venni „ebben a civakodó, széthúzó harcban, amit a baloldalon látunk. Elég szomorú látvány ez” – közölte.
2014. október 8. 09:28

Még mindig tart a vita és a nyilatkozatháború arról, hogy ki találta ki és irányította a Falus Ferenc - Bokros Lajos cserét a fővárosban. A liberálisok elnöke szerint Gyurcsány Ferenc telefonon bevallotta nekik, hogy ő léptette vissza Falus Ferencet. Kedden nyilatkozott a Híradónak a Demokratikus Koalíció elnöke. Szerinte nem mondott ilyet Fodor Gábornak, a liberális politikus csak félreérthette, talán azért, mert recsegett a vonal. A Fidesz szerint a baloldal folyamatosan becsapja a választóit.

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke Az Estében elmondta, hogy azért indítottak önálló főpolgármester-jelöltet, mert nem szeretnének részt venni a civakodásban, széthúzásban. Elég szomorú látvány ez” – mondta. Hozzátette: „nekünk az a dolgunk, hogy megtaláljuk azokat a szavazókat, akik egyszerre akarnak búcsút mondani Orbán Viktor rendszerének, és egyszerre akarják azt mondani, hogy nem akarják ezt a széthúzó baloldalt” – nyilatkozta a liberálisok elnöke.

„Ezt a választást nem tudja megnyerni a baloldal, én azt gondolom. Viszont nekünk az a dolgunk, hogy hosszú távon építkezzünk” – közölte Fodor Gábor.

A Magyar Liberális Párt a választásokon több mint 300 jelölttel indul, s a pártnak jelenleg több mint 700 tagja, és több ezer támogatója van – mondta Fodor Gábor. Hozzátette: „ez a liberális párt kicsi, de már jelentős lépéseket tett arra, hogy érezhető, értékelhető és mérhető párt legyen”.

Fodor Gábor arról is beszélt, hogy önálló utat kívánnak járni: „Mi önálló politikát folytatunk, a liberális párt nem baloldal és nem jobboldal, tehát mi liberálisok a saját utunkon fogunk járni, ebben mindenki szövetségesünk lesz, aki a liberális értékrendet el tudja fogadni” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy mire számítanak a választáson, Fodor Gábor közölte: „már az óriási eredmény, hogy a szavazóink büszkén szavazhatnak a jelöltjeinkre. A mi jelöltjeink a komoly ellenzéki jelöltek” – mondta.

Fodor Gábor Az Estében, kérdésre válaszolva elmondta, hogy a miskolci polgármester-jelölt, Rózsa Edit fenyegető SMS-t kapott Pásztor Alberttől. Az üzenetben Rózsa Edit „indulásával kapcsolatban fejti ki a baloldali jelölt a véleményét” – mondta a pártelnök. Hozzátette: meglepődve látta az üzenetet, amelynek hangvételét nem kívánta idézni.

M1 - Az Este
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Pünkösd - Egység a sokféleségben
  A mai néppártban már elfelejtett régi kereszténydemokrata jelszó szerint az európai közösség: egység a sokféleségben.
 • Donald Tusknak még nincs elege Magyarország bírálásából
  Ezúttal nem vont párhuzamot Magyarország és a náci Németország között, de Donald Tusk immár sokadik alkalommal tett negatív megjegyzéseket Orbán Viktor miniszterelnökről a Respekt című cseh hetilapnak nyilatkozva. Az Európai Néppárt elnöke szerint kizárólag politikai értelemben van mondanivalója a magyar kormányfőnek, baráti módon már aligha. Tusk beszélt arról is: a Fidesz néppárti felfüggesztése, a párt „karanténja” akár hosszasan is elnyúlhat.
 • Ha lejönnek a havasokból
  Bizalmi kérdés, szavahihetőnek tartjuk-e a történészt, amikor azt állítja: igyekszik sokoldalúan bemutatni a különféle élethelyzeteket. Ablonczy Balázst különösen foglalkoztatja, mi mindent fed el Trianon. Traumákról, tévhitekről, illúziókról is olvashatunk a napokban megjelent Ismeretlen Trianon című könyvében.
MTI Hírfelhasználó