Gyurcsány: magyarázattal tartozik a baloldal
Falus Ferenc visszaléptetése miatt magyarázattal és okos érvekkel tartozik a baloldal azoknak, akik aláírásukkal támogatták a volt főpolgármester-jelöltet - mondta a Demokratikus Koalíció elnöke a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Az önkénnyel szembeni küzdelem esetében az a helyes, ha a demokraták összefognak - hangoztatta egyúttal Gyurcsány Ferenc.
2014. október 8. 12:41

Falus Ferenc visszaléptetése miatt magyarázattal és okos érvekkel tartozik a baloldal azoknak, akik aláírásukkal támogatták a volt főpolgármester-jelöltet. „Az önkénnyel szembeni küzdelem esetében az a helyes, ha a demokraták összefognak, függetlenül attól, hogy az adott demokratának mérsékelt konzervatív, liberális vagy baloldali színezete van. (…) Ebben a történelmi és politikai helyzetben együttműködésre vagyunk ítélve” - állapította meg a DK elnöke. Hozzátette azt is, hogy október 12. után, ha rajta múlik, egymásra vigyázó, mérsékelt versengésnek néznek elébe a baloldali pártok.

Gyurcsány Ferenc a műsorban beszélt a novemberi újpesti időközi választásról is. Tisztázta, hogy a jelölési jog a szocialistáké, így az általuk jelölt személy mögé állnak majd be a baloldaliak. A DK eközben regisztrálta magát a körzetben a választási bizottságnál a hétfő óta tartó jelöltállítási időszakban, erre reagálva egyértelművé tette: az félreértés lehet, semmiképp nem indulnak külön. (Ha a Demokratikus Koalíció mandátumot nyerne, akkor frakciót alakíthatna az Országgyűlésben.) Nem szabad kockáztatni a győzelmet pártok közti versengéssel, mondta Gyurcsány, „ebben én nem lennék partner”; a frakcióalakításnál fontosabb a tisztelet és az adott szó - nyomatékosította.

hirado.hu - Kossuth Rádió, 180 perc
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Géppisztolyos migránsbandák randalíroztak
  Okmányok nélküli fiatal férfiak sokadik országon átgázolva, felfegyverkezve és a fegyvereket használva, erőszakosan próbálnak meg betörni az Európai Unióba. Ez súlyos bűncselekmény – szögezi le Bakondi György.
 • Magyarország nem hagyja magát
  Európát többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése – sorolta Orbán Viktor.
 • Novák Katalin Kijevben
  A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.
MTI Hírfelhasználó