A megszorítás az MSZP mániája
Akkor voltak megszorítások Magyarországon, amikor Bokros Lajosnak hívták a pénzügyminisztert, és később, amikor Gyurcsány Ferencnek a miniszterelnököt – jelentette ki Kocsis Máté a HírTV Magyarország élőben című műsorában.
2014. október 14. 11:30

A megszorítás az MSZP mániája – szögezte le Kocsis Máté. Felidézte, a kampányokban és az elmúlt években is azt hallhattuk, hogy megszorítások jönnek, hozzátéve: valószínűleg jövőre is ezt fogjuk hallani az MSZP-től. Akkor voltak megszorítások Magyarországon, amikor Bokros Lajosnak hívták a pénzügyminisztert, és később, amikor Gyurcsány Ferencnek a miniszterelnököt. A megszorítósdi az ő mániájuk, nekünk nincsenek ilyen terveink – húzta alá a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A fideszes politikus hangsúlyozta, világosak és tiszták voltak a választási eljárás szabályai, sőt nagyobb esélyt biztosított az indulásra, mint a korábbi rendszer. Bokros Lajosnak egy dolgot kellene figyelembe vennie: a választók többsége nem kért belőle. Ez nem választási eljárás, törvényi szabály, a választók akarata lejtett a kormánypártok felé. Ezt ő nehezen veszi tudomásul, és valami nagyot akart mondani – reagált Kocsis Máté Bokrosnak a választás éjszakáján elmondott szavaira.

A műsorban a Fidesz kommunikációs igazgatója arról is beszélt, hogy azt javasolja Tarlós István főpolgármesternek, vitassák meg, van-e szükség frakciókra az új Fővárosi Közgyűlésben. A közgyűlés nagyrészt polgármesterekből fog állni, nem pártlistákról bejutott képviselőkből, így a munka kevésbé pártpolitikai alapon szerveződik – indokolta Kocsis Máté.

Jövőbeli terveire is kitért a politikus, aki egyben Józsefváros újraválasztott polgármestere is. Elmondta, végig akarják csinálni a VIII. kerületben a Józsefváros újjáépül programot.

fidesz.hu
MTI Hírfelhasználó