Őrizetbe vették az albán miniszterelnök testvérét
Kedden félbeszakadt a belgrádi Szerbia–Albánia labdarúgó Eb-selejtező (amelyen vendégszurkolók nem vehettek részt), miután a játéktér felett megjelent egy albán zászlót magával húzó drón. Az akciót az albán miniszterelnök testvére szervezhette, akit őrizetbe vettek.
2014. október 15. 10:02

Albán zászló Belgrád felett

A 42. percben félbeszakadt a Szerbia–Albánia labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzés, miután a Partizan-stadion légterében megjelent egy távirányítású minirepülőgép, egy drón, amely egy albán zászlót húzott magával. A szerb drukkerek rakétával megpróbálták leszedni, sikertelenül. A Magyar Szó Online beszámolója szerint a szerb Sztefan Mitrovics „leszállította” az eszközt, amelyet az albán játékosok kiszedtek a kezéből, s dulakodás tört ki. Ezek után bementek a szurkolók is a pályára, s ezért az angol játékvezető, Martin Atkinson félbeszakította a találkozót.

Nézők nélkül sem folytatták

A szerb szövetség és az UEFA küldöttje megegyeztek a folytatásról, azonban az albán szövetség nem engedte ilyen körülmények között pályára lépni a játékosokat. A vendégek azt kérték, hogy nézők nélkül folytatódjon a találkozó, ám ez végül nem történt meg. Mivel a szervező Szerbia nem tudta garantálni a vendégjátékosok biztonságát, és a verekedés során néhány néző is beszaladt a pályára, a Szerb Labdarúgó-szövetséget biztosan megbünteti az UEFA, s büntetésre számíthatnak azok az albán játékosok is, akik rátámadtak a drónt megszelídítő Mitrovicsra – írja cikkében a Magyar Szó Online.

Őrizetbe vétel és távirányító

A vajdasági magyar oldal szerb forrásokra, az RTS és a Novosti értesüléseire hivatkozva azt is hozzáteszi, hogy Orfi Rama, az albán miniszterelnök, Edi Ramának a testvére szervezhette meg az akciót. Orfi Rama a Partizan stadionjának díszpáholyában nézte a találkozót, az incidens után azonnal őrizetbe is vették. Belgrádi sajtóértesülések szerint Orfi Rama amerikai útlevelet mutatott fel az őrizetbe vétele során, s habár a Szerb és az Albán Labdarúgó-szövetség megegyezése szerint a találkozón nem lehettek volna jelen albán szurkolók, Rama a díszpáholyban az Európai Unió egyik nagykövetének a közbenjárására volt jelen. A Blic információi szerint Ramánál megtalálták azt a távirányítót, amely segítségével irányította a drónt.

MNO - MTI
  • Szombaton nyithatnak a teraszok
    Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.
  • Hétfőtől a tömeges oltás
    Müller Cecília a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján azt mondta: a rendelkezés célja, hogy az oltópontokon és a háziorvosoknál is minél többen, minél gyorsabban megkaphassák az oltást.
  • A Föld napja: égető a feladat a környezet megóvása
    Nagy István a Föld napja alkalmából az ETO Stadionnál tartott faültetésnél azt mondta, "nem vagyunk könnyű helyzetben, mert az éghajlat változását már mindennap tapasztaljuk a bőrünkön".
MTI Hírfelhasználó