Nem kormányzati tervről beszélt Kósa Lajos
A Fidesz ügyvezető alelnöke azt mondja: egy régi javaslatát vetette fel újra Debrecenben.
2014. október 17. 08:54

Nem egy kormányzati szándékról, hanem a saját véleményéről beszélt Kósa Lajos szerdán este Debrecenben, amikor azt mondta: még egy önkormányzati ciklus szólna öt évre, és 2024-ben visszatérnének a négyéves ciklusra, így pedig két évente lennének választások: egyszer az önkormányzat egyszer pedig az országgyűlési.

Ezt a Fidesz ügyvezető alelnöke maga közölte Az Estében. A politikus hangsúlyozta: tizenvalahány éve ez a véleménye, és már többször felvetette, hogy az lenne az ideális, ha nem csak négyévente szólítanák meg a választókat, mert a demokrácia főszereplői mégis csak ők. Most azért hozta fel ismét, hogy ne sikkadjon el, mert most meglenne rá a jogalkotási lehetőség - tette hozzá.

Kósa Lajos emlékeztetett arra, hogy már amikor 2006-ban a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökévé választották beszélt erről, mint ahogy arról is: érdemes lenne megfontolni, hogy egy polgármester hányszor választható újra.

hirado.hu - M1 Az Este
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Hazug és álhumánus az európai baloldal
  Álhumánus és hazug az európai baloldal által képviselt migránsbarát politika. Nem csak azért, mert saját politikai céljaikra használják fel az egyébként valóban kiszolgáltatott embereket, de egyúttal egy hamis szerepben is tetszelegnek azáltal, hogy azt sugallják, meg tudjuk oldani Afrika összes problémáját – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Hölvényi György.
 • A cigányság érdekeiért tüntetett Demszky, Iványi és Mécs
  A cigányság érdekeiért tüntettek civil szervezetek vasárnap Budapesten Szabad bíróság! Szabad Gyöngyöspata! jelszóval.
 • Besúgóként tette gördülékennyé karrierjét az Oscar-díjas „Képesi”
  Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója úgy látja: ha Szabó István megkapja és át is veszi a díjat, ez azt jelenti, hogy egy olyan életművet díjaznak harminc évvel a kommunizmus bukása után, amelynek szerves része a besúgói tevékenység. Az elismert rendező sosem kért bocsánatot.
MTI Hírfelhasználó