Nem kormányzati tervről beszélt Kósa Lajos
A Fidesz ügyvezető alelnöke azt mondja: egy régi javaslatát vetette fel újra Debrecenben.
2014. október 17. 08:54

Nem egy kormányzati szándékról, hanem a saját véleményéről beszélt Kósa Lajos szerdán este Debrecenben, amikor azt mondta: még egy önkormányzati ciklus szólna öt évre, és 2024-ben visszatérnének a négyéves ciklusra, így pedig két évente lennének választások: egyszer az önkormányzat egyszer pedig az országgyűlési.

Ezt a Fidesz ügyvezető alelnöke maga közölte Az Estében. A politikus hangsúlyozta: tizenvalahány éve ez a véleménye, és már többször felvetette, hogy az lenne az ideális, ha nem csak négyévente szólítanák meg a választókat, mert a demokrácia főszereplői mégis csak ők. Most azért hozta fel ismét, hogy ne sikkadjon el, mert most meglenne rá a jogalkotási lehetőség - tette hozzá.

Kósa Lajos emlékeztetett arra, hogy már amikor 2006-ban a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökévé választották beszélt erről, mint ahogy arról is: érdemes lenne megfontolni, hogy egy polgármester hányszor választható újra.

hirado.hu - M1 Az Este
  • Cs. Varga István 75
    A neves irodalomtörténésznek, Cs. Varga Istvánnak a közelmúltban jelent meg a „Nyújts feléje védő kart...” Kölcsey Ferenc: Himnusz című kötete.
  • Spekulatív lufik
    Húsz év múlva talán erről a „világjárványnak látszó tárgyról” is jobban látjuk majd, hogy kiknek és milyen módon tette lehetővé, hogy a döntő többség mérhetetlen szenvedése árán a világ totális ellenőrzöttségének addig teljesen elképzelhetetlen szintjéig emeljék hatalmukat.
  • Fekete-Győr rálicitál az Apró klánra
    Ott tartunk, hogy a Momentum miniszterelnök-jelöltje politikai alapú koncepciós pereket ígér.
MTI Hírfelhasználó