Újabb baloldali támadás hazánk ellen
Ismét kilóg a lóláb - utalt Hörcsik Richárd a DK két EP-képviselője által hétfőre szervezett meghallgatásra, melyen a magyar média helyzetével és sajtószabadsággal foglalkoztak.
2014. október 21. 16:51

Az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának elnöke kifejtette: a meghallgatás az Európai Parlament baloldali képviselőinek szavazattöbbségével jöhetett létre, és szavai szerint egyértelmű, hogy a magyar baloldali pártok kezdeményezésére. Ennek kapcsán emlékeztetetett, hogy hazánk 2011-es uniós elnöksége óta ezt „már több alkalommal eljátszották”.

„Az európai liberálisok és szocialisták a magyar baloldal ösztönzésére akarnak megint az EP plenáris ülésén foglalkozni Magyarországgal” – mutatott rá, megjegyezve, hogy mindez nem más, mint egy hazánk elleni újabb támadás.

Hörcsik Richárd, idézve az Európai Parlament napirendjéről kiadott hivatalos közleményt, elmondta: „a demokráciát, a jogállamiságot Magyarországon fenyegető veszélyeket vitatja meg kedd esti plenáris ülésén az EP”.

Erre reagálva a bizottsági elnök emlékeztetett: ezek a vádak már többször elhangzottak az EU különböző fórumain, és az Európai Bizottság ezekben az ügyekben a rendelkezésére álló hivatalos eszközökkel már többször „átvilágította” hazánkat. Hozzátette: mind az EP-nek, mind az EB-nek megvannak a jól bevált vitarendezési eljárásai, melyeket Magyarország az elmúlt három évben minden alkalommal tiszteletben tartott és támogatott.

A fideszes politikus kitért arra is, hogy Molnár Csaba és Niedermüller Péter DK-s EP-képviselők már hétfőn megtartották meghallgatásukat, mely Hörcsik Richárd véleménye szerint egy „politikai showműsor” volt, és nagyobb részt nem is a médiahelyzetről szólt.

Ennek kapcsán kifejtette: „kibújt végre a szög a zsákból”, ugyanis korábban a magyar baloldal „elrejtette arcát az EP baloldali pártjai mögé”, mint például a Tavares-jelentés esetében is. Hörcsik Richárd a meghallgatás egyértelmű céljaként Magyarország támadását jelölte meg. Véleménye szerint ez egy újabb kísérlet a magyar bizottsági tagjelölt ellehetetlenítésére.

Végül a fideszes képviselő arról beszélt, hogy a magyar baloldal által alkalmazott módszerek szokatlanok és idegenek az Európai Parlamentben dolgozó más nemzetek képviselőitől, ráadásul gyengítik a tagország nemzeti érdekérvényesítést.

fidesz.hu
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó