Mindig ugyanazok másznak fel különböző erkélyekre
Politikai aktivisták voltak azok, akiket a Fidesz-székháznál őrizetbe vett a rendőrség - állítja a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke. Németh Szilárd szerint ezeket az embereket ellenzéki pártok korábban már "alkalmazták", hogy szervezzenek "agresszív balhékat".
2014. október 29. 10:02

A politikus nyilvánossá tenné az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi, a vasárnap esti internetadó elleni tüntetés ügyében tartott zárt ülésének jegyzőkönyvét.

Nem ma kezdték a pályát azok a személyek, akiket őrizetbe vettek a Fidesz-székház megrongálásáért. Igazi politikai aktivistákról van szó, és "az is tudható, korábban az MSZP, az Együtt-PM és annak idején az LMP alkalmazta őket", hogy szervezzék meg a tüntetéseket, agresszív balhékat – jelentette ki Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke az M1 Ma reggel című műsorában.

Ezek az emberek együtt motoroztak a pályán az elmúlt négy évben, és most is össze vannak nőve. Mindig ugyanazok a személyek másznak fel különböző erkélyekre. Ezek az emberek megtalálhatók voltak a Fidesz-székház elfoglalásánál, az alaptörvény elleni tüntetésen, a nevelési törvény elleni megmozdulásokon. Mindig azt látjuk, hogy ezek jogos véleménynyilvánításnak indulnak, de valamilyen agresszivitásba torkollnak. Mi ezt az agresszivitást utasítjuk el, és azt mondjuk, aki összeterel sok-sok embert, hogy a véleményüket közösen nyilvánítsák ki, egészen a műsor elejétől a műsor végéig felel azért, amit tesz. Az nagyon furcsa, ha a meccset lefújják a második félidő elején, és otthagyják azokat az embereket, akik várják, mi lesz a meccs vége – hangoztatta Németh Szilárd.

A fideszes politikus leszögezte: egy ilyen politikai rendezvényen a legfontosabb a politikai felelősség és a becsület. Szerinte a szervezők óriási felelőssége az, hogy nem voltak végig azokkal, akiket kivittek az utcára, elképesztő cinizmussal magukra hagyták a saját tüntetőiket.

Megemlítette: a Fidesz-székháznál komoly antiszemita rigmusok is elhangzottak, és csak a rendőrség közbelépésének köszönhetően hagyták abba azok skandálását.

Úgy vélte: a visszaélés gyanúját is felveti az, hogy Németh Gábor, az Egyenlítő blog volt tulajdonosa és üzemeltetője szerint az ő adatbázisán szervezték meg az internetadó elleni, vasárnapi tüntetést.

Németh Szilárd egyébként a műsorban arról is beszélt: kezdeményezi, hogy  tegyék nyilvánossá az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi, a vasárnap esti internetadó elleni tüntetés ügyében tartott zárt ülésének jegyzőkönyvét.

hirado.hu - M1 - Ma reggel
 • Rebrov nem "A Nagy Edző"
  Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
 • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
  Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
 • Szent István életműve
  Az egyházszervezet kiépítésével végérvényesen eldőlt, hogy Magyarország a latin rítusú egyház gyermeke lesz és nem a bizánci görögé. E tény jelentősége jóval meghaladja a vallásválasztás kérdését.
 • Erősíteni kell a magyar-német gazdasági együttműködést
  A magyar-német gazdasági kapcsolatok erősítésének szükségességéről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Sopronban, miután tárgyalt Angela Merkel német kancellárral.
 • Orbán: csak egy Európa van
  Mindig is tudtuk, a kettészakítottság idején is, hogy csak egy Európa van - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából tartott ökumenikus istentiszteleten hétfőn, Sopronban.
MTI Hírfelhasználó