Mindig ugyanazok másznak fel különböző erkélyekre
Politikai aktivisták voltak azok, akiket a Fidesz-székháznál őrizetbe vett a rendőrség - állítja a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke. Németh Szilárd szerint ezeket az embereket ellenzéki pártok korábban már "alkalmazták", hogy szervezzenek "agresszív balhékat".
2014. október 29. 10:02

A politikus nyilvánossá tenné az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi, a vasárnap esti internetadó elleni tüntetés ügyében tartott zárt ülésének jegyzőkönyvét.

Nem ma kezdték a pályát azok a személyek, akiket őrizetbe vettek a Fidesz-székház megrongálásáért. Igazi politikai aktivistákról van szó, és "az is tudható, korábban az MSZP, az Együtt-PM és annak idején az LMP alkalmazta őket", hogy szervezzék meg a tüntetéseket, agresszív balhékat – jelentette ki Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke az M1 Ma reggel című műsorában.

Ezek az emberek együtt motoroztak a pályán az elmúlt négy évben, és most is össze vannak nőve. Mindig ugyanazok a személyek másznak fel különböző erkélyekre. Ezek az emberek megtalálhatók voltak a Fidesz-székház elfoglalásánál, az alaptörvény elleni tüntetésen, a nevelési törvény elleni megmozdulásokon. Mindig azt látjuk, hogy ezek jogos véleménynyilvánításnak indulnak, de valamilyen agresszivitásba torkollnak. Mi ezt az agresszivitást utasítjuk el, és azt mondjuk, aki összeterel sok-sok embert, hogy a véleményüket közösen nyilvánítsák ki, egészen a műsor elejétől a műsor végéig felel azért, amit tesz. Az nagyon furcsa, ha a meccset lefújják a második félidő elején, és otthagyják azokat az embereket, akik várják, mi lesz a meccs vége – hangoztatta Németh Szilárd.

A fideszes politikus leszögezte: egy ilyen politikai rendezvényen a legfontosabb a politikai felelősség és a becsület. Szerinte a szervezők óriási felelőssége az, hogy nem voltak végig azokkal, akiket kivittek az utcára, elképesztő cinizmussal magukra hagyták a saját tüntetőiket.

Megemlítette: a Fidesz-székháznál komoly antiszemita rigmusok is elhangzottak, és csak a rendőrség közbelépésének köszönhetően hagyták abba azok skandálását.

Úgy vélte: a visszaélés gyanúját is felveti az, hogy Németh Gábor, az Egyenlítő blog volt tulajdonosa és üzemeltetője szerint az ő adatbázisán szervezték meg az internetadó elleni, vasárnapi tüntetést.

Németh Szilárd egyébként a műsorban arról is beszélt: kezdeményezi, hogy  tegyék nyilvánossá az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi, a vasárnap esti internetadó elleni tüntetés ügyében tartott zárt ülésének jegyzőkönyvét.

hirado.hu - M1 - Ma reggel
 • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
  Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
 • Politikai stabilitás mint érték
  Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
 • Hollandiában mindig a bemázolt arcú Fekete Péter kíséri a Mikulást
  A Karácsonyt megelőző időszaknak minden országban és minden családban megvannak a hagyományai. Vannak, akik a megváltó eljövetelére készülnek, mások vásárlási lázban égnek. Sok gyerek pedig az adventi kalendárium ablakait nyitogatva türelmetlenül számolja vissza a napokat a Jézuska vagy a Mikulás és az ajándékok érkezéséig.
 • Szuperexpresszel a fapadosok ellen
  Legyőzheti-e a nagy sebességű vasút a repülőgépet? A most 25 éves Eurostar példája azt mutatja, hogy ha odafigyelnek a részletekre, a vasút versenyképes alternatíva lehet, és egyre inkább azzá válik, ahogy nő a szén-dioxid-mentes közlekedés jelentősége.
 • A Momentum identitástipró ideológiája
  Azokat az értékeket, amelyeket elődeink csendes hangyamunkával megteremtettek, a momentumosok most zsetonként herdálják el az egyre mélyebbre züllő európai politikai kaszinóban.
MTI Hírfelhasználó