Gulyásék nem hajlandók konzultálni
Folyamatosan figyelik az eseményeket, nem nyugodtak meg, mert „ismerik Orbán Viktort” – nyilatkozta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az internetadó elleni tüntetéseket szervező, MSZP-s kötődésű Gulyás Balázs.
2014. november 4. 15:14

A műsorban az internetadó elleni tüntetések szervezője elmondta, a következő lépéseket tervezik, ezek attól is függnek, hogy „a kormányfő tartja-e a szavát”.

Nem kérnek a konzultációból

Ha nem kerül ki az adótörvények közül az internetadó bevezetése, akkor mindenképpen lesz tüntetés – közölte Gulyás, aki azt is hozzátette, hogy más formában bevezetett internetadót sem tartanak elfogadhatónak. Mint elmondta, még semmilyen tüntetést nem jelentettek be, azt akarják, hogy – ha szükség lesz rá – jól szervezett és nagy létszámú legyen majd.

Az aktivista határozottan kijelentette: elutasítják Deutsch Tamás konzultációját az internetadóról, mert szerintük az emberek már kijelentették, hogy nem kell nekik az internetadó. A szervező arról is beszélt, hogy a „Százezren az internetadó ellen” nevű Facebook-csoportot 255 ezren lájkolták, 50 ezerrel többen, mint a Fidesz oldalát, a kormánypárti szavazók is elutasítják az internetadót.

Ezért ment jól a mozgósítás?

Ismert, Gulyás korábban a józsefvárosi MSZP alelnöke volt, bár az internetadó elleni tüntetésről mindenhol úgy nyilatkozott, hogy pártfüggetlen rendezvényt szervez.

Ugyanakkor sajtóértesülések szerint nem adta fel egyéb MSZP-s megbízásait, ő kezeli továbbra is a szocialista párt webkettes kommunikációját. Ebbe tucatnyi – a „Százezren az internetadó ellen” nevű Facebook-csoporthoz hasonló – magát függetlennek valló csoport, blog és oldal tartozik, amelyeket elvileg civil szervezetek alapítottak és szerkesztenek. Gulyás maga húsz ilyen Facebook-oldalt szerkeszthet, ezek közé tartozhat a már említett internetadós csoport és a Milla csoportja, de a portfólió része lehet az Egyenlítő TV Facebook-oldala is. A fenti közösségi oldalak felhasználásával Gulyás több százezer – elviekben pártfüggetlen civil szervezetekhez csatlakozott – követő körében kezdhette meg a mozgósítást a pártfüggetlennek kikiáltott internetadó elleni, székházostromba torkolló demonstrációra.

Még mindig szocialista delegált?

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere egyébként a napokban jelezte, Gulyás „állításával ellentétben” a mai napig egy józsefvárosi önkormányzati intézmény felügyelőbizottságának a tagja szocialista delegáltként, azaz az általa meghirdetett rendezvény távolról sem nevezhető pártfüggetlennek.

atv.hu - MNO
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • A világon egyre jellemzőbb a kormányzati döntéshozatal kiszervezése
  A világon egyre jellemzőbb a kormányzati döntéshozatal kiszervezése az Alapjogokért Központ kutatása szerint, és ez sérti a nemzetállamok szuverenitását - mondta Szolomayer Balázs, a kutatóintézet vezető elemzője szombaton az M1 aktuális csatornán.
 • Megújul a jáki templom és környéke
  A 2017 végén megkezdett munka újabb fázisáról szólt A jáki apátsági templom restaurálásának folytatása és értékeinek bemutatása elnevezésű beruházás helyszíni projektismertetője július 9-én.
 • Draskovics a rádióból üzent: jövő héten dönt a BKK a Lánchídról
  Jövő héten kerül a BKK igazgatósága elé a Lánchíd felújításának pályázati kiírása. Draskovics Tibor, az igazgatóság elnöke erről a Klubrádióban számolt be, a testület tagjai is csak innen értesültek, hogy milyen döntés előtt állnak. Közben műszakilag felülvizsgálták a Lánchíd felújításának részleteit, hogy melyek azok a részletek, amelyek elhagyhatók és mely esetekben olcsóbb a csere, mint a restaurálás.
MTI Hírfelhasználó