Az MSZP 2018-ra túl lesz a válságon?
A baloldali pártok útkeresésben vannak, az Együtt és a PM szétválása nem lepte meg a politikai iránt érdeklődőket – mondta a Magyar Liberális Párt elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
2014. november 10. 11:34

A két tömörülés nem is rejtette véka alá, hogy szét akar válni, ez egy érési folyamat lesz – fogalmazott Fodor Gábor, akinek szavai szerint néhány évnek el kell telni, míg az MSZP és „utódpártjai” megtalálják a helyüket. Nekünk, liberálisoknak az a dolgunk, hogy járjuk a saját utunkat, az a feladatunk, hogy erősítsük meg a liberális tábort, vagyis a szabadságszerető embereket az értékrendjükben – tette hozzá. Az élet bebizonyította, hogy annak az összefogásnak van értelme, amely őszinte és teljes mértékű, amíg ez meg nem születik, addig minden pártnak az a dolga, hogy a saját értékrendjét erősítse, és építse a mögötte lévő választói bázist, közönséget – vélekedett.

Fodor Gábor arra számít, hogy a 2018-as választásokra az MSZP túllesz a válságon. Kifejtette: az ország, a demokrácia szempontjából fontos lenne, hogy felelős, erős ellenzék legyen, és legyen egy liberális párt is. Van kritizálni való – folytatta a pártelnök, példaként említve a kitiltási ügyet. Hozzátette: az internetadó elleni tüntetés sem csupán az internetadóról szólt, hanem egyértelműen kormányellenes tüntetés volt. Láthatóan sokan kritizálják a kormány, az pedig természetes, hogy az ellenzéki pártok arra törekednek: ez ne csak egy hangulat legyen, hanem legyen politikai következmény is – mondta Fodor Gábor a 180 percben.

Kossuth Rádió, 180 perc
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó