Cérnabeültetéssel a mozgásszervi panaszok ellen
Október végén a Taiyuan Coal Translation Centerben, Kínában rendezték meg a BIT második Nemzetközi Egészségügyi Konferenciát, melynek témája az „egészségből eredő minőségi élet” volt. Az eseményt Thomas C. Südhof biokémikus nyitotta meg, aki 2013-ban megosztva kapta a fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat, miután a vezikuláris transzporttal kapcsolatos kutatásai hozzájárultak annak megértéséhez, hogy a sejtek által előállított molekulák miként kerülnek a megfelelő helyre a megfelelő időben.
2014. november 12. 16:00

A rendezvényen számos országból érkező neves előadó képviseltette magát. A vitaindító fórumot követően 37 ülésszakot szerveztek, és több mint 230 világhírű szakember, professzor, laboratóriumi igazgató, projektvezető, valamint ismert vállalatok képviselői szerepeltek az eseményen. A konferenciára dr. Kovalenko Marina, az Alternatív Mozgásszervi és Gerincgyógyászati Klinika vezetője európaiként egyedül a hagyományos kínai akupunktúrás szekcióba kapott meghívást.

Az utóbbi évtizedben a mozgásszervi panaszokkal küszködő páciensek kezelése sokkal nehezebbé vált, és a non-responderek, azaz a kezelésre egyáltalán nem, vagy nem jól reagáló páciensek száma is jelentősen megnőtt – hívta fel a figyelmet előadásával kapcsolatosan dr. Kovalenko Marina, aki szerint a legtöbb ilyen esetben anyagcsere elváltozások, gyulladásos gócok megjelenése és méregtelenítési zavarok lelhetők fel a háttérben.

Mint fogalmazott, éppen ezért vált szükségessé egy olyan módszertan kifejlesztése, ami a mozgásszeri problémákat, a belső szervi zavarok szimultán kezelését és a szabályzásukat szervező vegetatív idegrendszert egyaránt stimulálja. „A HKO és a myofascialis (izom) meridiánrendszerét hosszabb távú stimulálás érdekében cérna beültetéssel ingereljük” – ismertette az eljárás részleteit a doktornő, kiemelve: az izmok Trigger pontjaiba ültetett fonalakkal nemcsak a mozgásszerv-rendszer betegségeit, de a teljes szervezetben zajló keringést, méregtelenítést és a belső szervek működésére kifejtett hatását lehet stimulálni.

A Trigger pontok, azaz feszültségpontok, melyek fokozottan érzékenyek és jellegzetesen lokális, de akár kisugárzó fájdalmat okozhatnak. Érzékelésük manuálisan is megoldható, ugyanis az izomszövetben kisebb-nagyobb csomóként tapinthatóak. A stimulációs folyamatot hőtérképpel is lehet követni, és a kezelés során mind a terapeuta, mind a páciens rögtön észlelheti a pozitív változásokat, amelyek 2-3 hétig tovább fokozódnak a beültetett fonál felszívódásáig. Kovalenko Marina a kezeléssel kapcsolatosan kitért arra is, hogy a méregtelenítésnek köszönhetően a belső szervek működése is helyre áll, és a panaszok elmúlnak.

A doktornőtől megtudtuk azt is, hogy a konferencián szó volt többek között arról is, hogy Kínában nagy energiákat összpontosítanak a tradicionális gyógynövények hatóanyagainak izolálására és működési mechanizmusának megértésére, hogy komplexebb és személyre szabott terápiában részesíthessék a pácienseket. Ugyancsak érdekes előadás zajlott a gyerekbetegségekről is, melyben rávilágítottak arra, hogy az 5 éves kor alattiak 40%-nak köhögése mögött tévesen diagnosztizáltak asztmát. A háttérben valójában az orvosi tankönyvek által évtizedek óta ritkaságnak számító perzisztens baktériális bronchitist állapítottak meg. A szülészet-nőgyógyászat szekcióban pedig a szelén jelentőségéről zajlott előremutató felszólalás, melyből kiderült az antioxidánsoknak cardiovascularis betegségektől a terhességi preeclampsiaig terjedő skálán vezető szerepük van.

gondola
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Orbán Viktor reméli, a bevándorlást ellenzők egész Európában megerősödnek
  Orbán Viktor miniszterelnök azt reméli, hogy az európai parlamenti (EP-) választáson a bevándorlást ellenző erők egész Európában megerősödnek, és a bevándorlást ellenző politikai vezetők jutnak jóval nagyobb szerephez a következő öt évben.
 • Nemzetközi részvételi adatok és nem hivatalos eredmények
  Ma huszonegy uniós tagállamban – köztük Magyarországon – tartanak európai uniós választásokat. Hét országban már korábban megtartották az Európa jövője szempontjából kulcsfontosságú voksolást, és egyes tagállamok esetében pedig már az eredményekre vonatkozó becslések is rendelkezésre állnak.
 • A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!
  Az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni, márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek. Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök.
MTI Hírfelhasználó