André Goodfriend balliberális partin járt
Az amerikai ideiglenes ügyvivő is megjelent a Gyurcsány-párti közíró, Bitó László lakásán tartott balliberális összejövetelen. A Bitó-szalon résztvevői „dönthettek” Falus Ferenc főpolgármester-jelöltségéről és a baloldal közös listás választási indulásáról is.
2014. november 18. 10:06

Részt vett a Bitó László közíró lakásán rendezett szombat esti balliberális összejövetelen André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti ideiglenes ügyvivője – tudta meg az ATV.hu. Az értesülést a házigazda, Bitó László is megerősítette. Bitó rendszeresen tart értelmiségiek és baloldali politikusok részvételével összejöveteleket a lakásán. Az ATV.hu forrásai szerint Goodfriend énekelt is a partin, méghozzá zongorakísérettel.

A Bitó-szalonnak nevezett értelmiségi kör sajtóhírek szerint fontos szerepet játszott a balliberális oldal idei belső hatalmi játszmáinak alakításában. A HVG.hu a nyáron arról írt, hogy itt született meg Falus Ferenc főpolgármester-jelöltségének az ötlete. A lap szerint „Bitó László író lakásán rendszeresen találkozó fővárosi liberális értelmiségiek hívtak fel MSZP-s politikusokat, hogy elfogadható lenne-e számukra Falus Ferenc jelölése”. Januárban Bitó és rendszeres meghívottai Fischer Iván lakásán találkoztak Bajnai Gordonnal. Akkor beszélték rá, hogy fogadja el Mesterházy Attila közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltségét és a koordinált indulás helyett az MSZP, a DK és az Együtt közös listás indulását az áprilisi országgyűlési választáson.

Bitó László rendszeresen publikál a balliberális Galamus internetes portálon. Írásaiból az derül ki, hogy erőteljesen DK- és Gyurcsány-párti. Egyébként néhány nappal ezelőtt Gyurcsány Ferenc is találkozott André Goodfriend amerikai ügyvivővel a Parlamentben. A bukott miniszterelnök ez után a találkozó után fenyegette meg a magyar kormányt az uniós támogatások elvesztésével. Ismert, André Goodfriend hetek óta nem hajlandó átadni a magyar kormánynak konkrét bizonyítékokat azokról az állítólagos korrupciós ügyekről, amelyek miatt hat magyar tisztségviselőt kitiltottak az Egyesült Államokból, köztük Vida Ildikót, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökét.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter vasárnap az ATV-ben azt mondta: kérni fog Vida Ildikótól egy írásos feljegyzést arról, mi történt azzal a bt.-vel, amelyben a Népszabadság szombati cikke szerint 2011-ig Vida kültag volt, és amely a lap szerint fantomcégként működött. A miniszter elmondta: ez a cég nem azért nem fizetett adót, mert nem akart, hanem mert sem bevétele, sem kiadásai nem voltak. Szerinte Vida Ildikóval szemben nem találtak bizonyítékot, ezért más területen próbálnak támadási pontokat keresni. – Nekem elég Vida Ildikó szava – fogalmazott a miniszter. Szerinte az adóhivatalt támadók valójában nem a NAV-ot támadják, hanem a magyar állam intézményrendszerét, a költségvetést.

Tóbiás József MSZP-elnök tegnap azt mondta: jogos és érthető minden közfelháborodás, amíg a kormány nem tisztázza a korrupciógyanús ügyeket. Vadai Ágnes (DK) kijelentette: pártja elvárja, hogy a kormány fedje fel „a mindent átszövő korrupciós ügyeket”. Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke arra szólította fel Varga Mihályt, hogy az amerikai beutazási tilalom ügyében rendeljen el vizsgálatot az adóhatóságnál és annak vezetője ellen.

Magyar Nemzet
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Európa alatt
  Egy szélsőséges figura „nácinak" minősített egy demokratikusan megválasztott vezetőt: ezzel próbálván lezülleszteni az európai politikai életet. Párttársainak kellene megfékezni a dühöngőt, de nem teszik.
 • Géppisztolyos migránsbandák randalíroztak
  Okmányok nélküli fiatal férfiak sokadik országon átgázolva, felfegyverkezve és a fegyvereket használva, erőszakosan próbálnak meg betörni az Európai Unióba. Ez súlyos bűncselekmény – szögezi le Bakondi György.
 • Magyarország nem hagyja magát
  Európát többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése – sorolta Orbán Viktor.
MTI Hírfelhasználó