André Goodfriend balliberális partin járt
Az amerikai ideiglenes ügyvivő is megjelent a Gyurcsány-párti közíró, Bitó László lakásán tartott balliberális összejövetelen. A Bitó-szalon résztvevői „dönthettek” Falus Ferenc főpolgármester-jelöltségéről és a baloldal közös listás választási indulásáról is.
2014. november 18. 10:06

Részt vett a Bitó László közíró lakásán rendezett szombat esti balliberális összejövetelen André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti ideiglenes ügyvivője – tudta meg az ATV.hu. Az értesülést a házigazda, Bitó László is megerősítette. Bitó rendszeresen tart értelmiségiek és baloldali politikusok részvételével összejöveteleket a lakásán. Az ATV.hu forrásai szerint Goodfriend énekelt is a partin, méghozzá zongorakísérettel.

A Bitó-szalonnak nevezett értelmiségi kör sajtóhírek szerint fontos szerepet játszott a balliberális oldal idei belső hatalmi játszmáinak alakításában. A HVG.hu a nyáron arról írt, hogy itt született meg Falus Ferenc főpolgármester-jelöltségének az ötlete. A lap szerint „Bitó László író lakásán rendszeresen találkozó fővárosi liberális értelmiségiek hívtak fel MSZP-s politikusokat, hogy elfogadható lenne-e számukra Falus Ferenc jelölése”. Januárban Bitó és rendszeres meghívottai Fischer Iván lakásán találkoztak Bajnai Gordonnal. Akkor beszélték rá, hogy fogadja el Mesterházy Attila közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltségét és a koordinált indulás helyett az MSZP, a DK és az Együtt közös listás indulását az áprilisi országgyűlési választáson.

Bitó László rendszeresen publikál a balliberális Galamus internetes portálon. Írásaiból az derül ki, hogy erőteljesen DK- és Gyurcsány-párti. Egyébként néhány nappal ezelőtt Gyurcsány Ferenc is találkozott André Goodfriend amerikai ügyvivővel a Parlamentben. A bukott miniszterelnök ez után a találkozó után fenyegette meg a magyar kormányt az uniós támogatások elvesztésével. Ismert, André Goodfriend hetek óta nem hajlandó átadni a magyar kormánynak konkrét bizonyítékokat azokról az állítólagos korrupciós ügyekről, amelyek miatt hat magyar tisztségviselőt kitiltottak az Egyesült Államokból, köztük Vida Ildikót, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökét.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter vasárnap az ATV-ben azt mondta: kérni fog Vida Ildikótól egy írásos feljegyzést arról, mi történt azzal a bt.-vel, amelyben a Népszabadság szombati cikke szerint 2011-ig Vida kültag volt, és amely a lap szerint fantomcégként működött. A miniszter elmondta: ez a cég nem azért nem fizetett adót, mert nem akart, hanem mert sem bevétele, sem kiadásai nem voltak. Szerinte Vida Ildikóval szemben nem találtak bizonyítékot, ezért más területen próbálnak támadási pontokat keresni. – Nekem elég Vida Ildikó szava – fogalmazott a miniszter. Szerinte az adóhivatalt támadók valójában nem a NAV-ot támadják, hanem a magyar állam intézményrendszerét, a költségvetést.

Tóbiás József MSZP-elnök tegnap azt mondta: jogos és érthető minden közfelháborodás, amíg a kormány nem tisztázza a korrupciógyanús ügyeket. Vadai Ágnes (DK) kijelentette: pártja elvárja, hogy a kormány fedje fel „a mindent átszövő korrupciós ügyeket”. Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke arra szólította fel Varga Mihályt, hogy az amerikai beutazási tilalom ügyében rendeljen el vizsgálatot az adóhatóságnál és annak vezetője ellen.

Magyar Nemzet
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Trianon 100 - Vérző Magyarország 8. rész
  A budapesti Nemzeti Színház Buda vagy Pest erejéből sohasem jöhetett volna létre. Déryné, aki koronatanú ebben a kérdésben, igazat mond, amikor azt állítja, hogy a magyar színjátszást Kolozsvár teremtette meg és Kassa nevelte föl, - a magyar színi kultúrának ez a két Nándorfehérvára - írja nagyszerű tanulmányában Hevesi Sándor dramaturg, rendező és színigazgató, a magyar színház egykori megújítója. Ez alkalommal a színháztörténetet idézzük, mert ez is összefügg Trianonnal.
 • A magyar kormány válságkezelésből is jelesre vizsgázott
  Jó hír számunkra, hogy a magyar nemzeti Kormány elsők között volt, akik időben meghozták a megfelelő döntéseket, elkerülve a máshol tapasztalható tragikus forgatókönyveket, így reményeink szerint a válságból való kilábalás gyors lehet.
 • Fiatal tunéziai bűnözők indultak meg Európába
  Újra a tunéziai bűnszervezetek irányítják a migrációt, ezért fiatal, büntetett előéletű migránsok érkeznek az összeroppanás szélén lévő Olaszországba.
MTI Hírfelhasználó