Varga: a fiktív nyugdíjkasszák szűnnek meg
A forma maradhat, de csak akkor, ha a tagok legalább 70 százaléka fizet tagdíjat, a kormány ugyanis nem engedheti meg, hogy 60 ezer ember mindenféle ellátás nélkül maradjon.
2014. november 24. 08:17

Ezt hangsúlyozta a hétfői Ma reggelben a gazdasági miniszter.

Az Országgyűlés kedden dönthet a devizahitelek forintosításáról, valamint a fair bankokról szóló igazságügyi minisztériumi javaslatról. Trócsányi László igazságügyi miniszter pénteken azt mondta, a kormány betartja, amit ígért, a törlesztőrészletek 25-30 százalékkal csökkennek majd, miközben széles körű választási lehetőséget is hagy az ügyfeleknek. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a hétfői Ma reggelben azt hangsúlyozta, a kormány intézkedései nyomán hitelenként durván másfél millió forinttal csökkenhet majd a tőkerész. Európában a legnagyobb, legátfogóbb hitelmentő csomagot a magyar kormány fogadta el – hangsúlyozta a tárcavezető, hozzátéve: a forintosításnak csak az elszámoltatással együtt van értelme, amelynek kézzelfogható eredményét az adós jövő tavasszal ismerheti meg.

Varga a műsorban hangsúlyozta azt is, szélesedik a szocpol, egyrészt az igénybe vevők, másrészt a lehetőségek köre, amely azzal is járhat, hogy meglódul a lakásépítés. A magán-nyugdíjpénztárak tervezett átalakításáról a gazdasági miniszter azt mondta, a kormány egyszerűen nem engedheti meg, hogy 60 ezer ember mindenféle ellátás nélkül maradjon, a tagok nagy része ugyanis most egyszerűen nem fizet tagdíjat, a pénz így csak a kasszák működtetésére elég, nyugdíjakra azonban nem. A magyar kormány most azt mondja: maradhat ez a forma, de csak akkor, ha a tagok legalább 70 százaléka fizet tagdíjat – hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium vezetője, aki az élelmiszerlánc-felügyeleti díj szükségességét azzal indokolta: ki kell szűrni a rendszerből az egészségtelen élelmiszereket, ezért szeretnék megerősíteni az ezzel foglalkozó intézményt, és ennek fedezetét jelenti elsősorban a díj.

M1-Ma reggel
  • SZFE - Bemutatták az egyetem új, naphegyi campusát
    A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) történetének legjelentősebb fejlesztési programja vette kezdetét, amelynek első lépéseként új intézetnevekkel és megújult, modern oktatási helyszínekkel várják a hallgatókat és oktatókat - közölte Szarka Gábor kancellár az SZFE új, naphegyi campusának csütörtöki sajtóbejárásán.
  • Az újonnan engedélyezett oltóanyagokkal felgyorsítható a védőoltás
    Az újonnan engedélyezett oltóanyagokkal felgyorsítható a védőoltások beadása - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
  • A kormány kénytelen saját vakcinabeszerzési forrásokat szerezni
    Magyarország kénytelen saját vakcinabeszerzési forrásokat keresni, miután az Európai Bizottság lassúsága miatt még mindig nem kezdődhetett meg a tömeges koronavírus elleni oltás az Európai Unióban - mondta a csütörtöki Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
MTI Hírfelhasználó