Honnan vannak Simon Gábor újabb 100 milliói?
Németh Szilárd Simon Gáborról, az MSZP volt elnökhelyetteséről elmondta, mintegy 240 millió forintot helyezett el ausztriai bankszámlákon, amit vagyonnyilatkozataiban nem tüntette fel, ezért okirat-hamisítást követett el. Mint mondta, 100 millió forintos nagyságrendű adó meg nem fizetése miatt remény volt arra, hogy "be lehet kaszlizni". A Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, a volt szocialista képviselő október végén adóhátralékként bár 128 millió forintot fizetett meg, de mint fogalmazott, biztosan nem a külföldi számlákon zárolt összegből.
2014. november 25. 13:29

Németh Szilárd szerint Simon Gábor ezzel elismerte, az eltitkolt vagyon az övé, és az is bebizonyosodott, az egész baloldal hazudott, ezért az embereknek válaszokkal tartoznak. A Fidesz országgyűlési képviselője keddi napirend előtti felszólalásában felidézte, Simon Gábor mintegy 240 millió forintot helyezett el osztrák bankszámlákon, szavai szerint a vagyon többek között egy cég, valamint egy budapesti ingatlan eladásából származott, a szóban forgó időszakban azonban nem volt a tulajdonában ilyen értékű ingatlan, illetve gazdasági társaság.

Emlékeztetett arra is, Simon Gábort 2008-ban és 2009-ben is nemzetbiztonsági ellenőrzés alá vonták akkori államtitkári kinevezései miatt, azonban a C típusú kérdőíven sem tüntette fel ezeket a bankszámlákat. „Az ügyészségen is azt hazudta, hogy a külföldön rejtegetett százmilliók csak vagyonkezelésre kerültek a birtokába” – mondta a fideszes politikus. Németh Szilárd közölte, kiderült, hogy a MagNet Bankban is van körülbelül egy 75 milliós eltitkolt vagyona. Hozzátette, a baloldal nem gondolhatja azt, hogy Simon MSZP-ből való távozásával már nincs közük az ügyhöz.

MTI
MTI Hírfelhasználó