Simon-ügy: a "vörös-segély" állt rendelkezésre?
A Fidesz az ügyészség, a Belügyminisztérium és a titkosszolgálat tájékoztatását kéri a Simon-ügyről az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén.
2014. november 28. 12:17

Ezt Németh Szilárd, a bizottság kormánypárti alelnöke jelentette be újságíróknak.

A politikus azt mondta, elsősorban arra kíváncsiak, hogy az MSZP volt elnökhelyettese milyen forrásból tudott befizetni a közelmúltban 128 millió forint adóhátralékot. „Vajon a vörös segély állt-e a rendelkezésére?” – fogalmazott Németh Szilárd arra utalva, hogy esetleg nem az MSZP pártpénzeiből valósult-e meg ez a kifizetés.

Zuschlag János, volt MSZP-s politikus nemrégiben kiadott életrajzi könyvében emleget egy hatalmas mennyiségű pénzt tartalmazó páncélszekrényt, mely korábban a Köztársaság téri pártszékházban állt. Állítása szerint ebből a kasszából folyamatosan lehetett finanszírozni bizonyos ügyeket.

Németh Szilárd szerint a Simon-ügyben bizonyítékok is a hatóságok rendelkezésére állnak, ezért a nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatással a korrupcióval szembeni határozott fellépésre vonatkozó amerikai kérésnek is eleget kívánnak tenni.

Ismeretes, február óta különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítják Simont, mert a bűncselekménnyel mintegy százmilliós vagyoni hátrányt okozhatott. A Magyar Nemzet írta meg, Simon évek óta mintegy 240 millió forintnyi devizát őriz egy osztrák pénzintézetnél. Később kiderült, más bankoknál is százmilliókat rejteget, melyekről vagyonnyilatkozataiban nem adott számot, nem is adózott utánuk.

mno/mti
  • Jogi bástyákkal is védeni kell a család intézményét
    Vejkey Imre: Minket azért akarnak kiközösíteni, mert megvédjük a családokat és a gyermekeket, mert nem engedjük a család relativizálását! Egyetértünk Ferenc pápával, aki budapesti látogatása során búcsúzóul azt üzente a magyaroknak és az egész világnak, hogy „a család apából, anyából és gyermekekből áll, pont”.
  • Megújul a pápai katolikus nagytemplom
    Jövő tavasszal megkezdődik a pápai katolikus nagytemplom megújítása. Elsőként a templom külseje újul meg, a tervek szerint 2023 tavaszára - közölte a Veszprémi Főegyházmegye érseke kedden a Veszprém megyei településen.
  • Bethlen István országépítő munkája
    Meggyőződésem, hogy Bethlen Istvánnak és kormányának évtizedeken át méltatlanul zárójelbe tett, sőt, elhazudott országépítő munkája hasznos válaszokat adhat azokra a kérdésekre is, amelyekkel saját korunk kihívásai szembesítenek bennünket - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Bethlen-kormány megalakításának 100. évfordulója alkalmából szervezett keddi konferenciára írt köszöntőjében.
MTI Hírfelhasználó