Giganagy tüntetést szerveznek Orbán ellen
Az Index szerint nehéz tisztán látni a december 16-ára beharagozott nagy kormányellenes tüntetéssel kapcsolatban.
2014. november 30. 09:09

Egyre nehezebb tisztán látni a december 16-ára meghirdetett „össznépi tüntetéssel kapcsolatban”, kiderült ugyanis, hogy a kormányellenes tüntetők nem is tudtak a "Nincs hova hátrálnunk" elnevezésű rendezvényről – írta szombaton az Index.

A demonstrációt meghirdetők a Facebookon hirdették meg a tüntetést december 16-ára, az alábbi felhívással: „Közös tüntetés! Az utóbbi hetekben egyre több civil, pártfüggetlen szerveződés alakult, hogy kiálljanak a magyar emberek érdekeiért. Most szeretnénk egy helyszínen egyesíteni ezeket a csoportokat és más civil érdekvédelmi szervezeteket, hogy együtt védjük meg jogainkat és utasítsuk el a társadalmi igazságtalanságokat, valamint hogy összefogjunk, és közösen alternatívát találjunk, amennyiben a jelenlegi kormány továbbra is semmibe veszi a szavunkat.″

Azonban az elmúlt időszak tüntetéseit szervező aktivisták közül többen azt nyilatkozták az Indexnek, hogy  a felhívás előtt nem keresték meg őket a szervezők és egyáltalán nem tárgyaltak közös demonstrációról. A portál értesülése szerint a 16-i „tömegtüntetés” mögött a Gyetvai Viktor-vezette Szabad Oktatást közösség áll.

Az Index megjegyezte azt is, hogy a szóban forgó esemény Facebook-toborzója valójában egy szándéknyilatkozat arra vonatkozóan, hogy közös tüntetést szeretnének.

A következő demonstrációra egyébként december 4-én kerül sor a Kossuth téren, amit a Vágó Gábor-vezette 1000 milliárdan a tisztességes adózásért Facebook-csoport szervez.

Index, valasz.hu
  • Egy félrecsúszott Jeanne d’Arc
    Az már messziről is látszik, hogy ennek a témának két fontos vetülete van, kár, hogy erről az autentikus 168 óra megfeledkezett, vagy legalábbis összekevert.
  • Életben akar maradni – rasszista!
    A híres brit történész, Paul Johnson már 1983-ban megírta: „Ám a hetvenes évekre az ENSZ korrupt és demoralizált szervezet lett, és rosszul átgondolt beavatkozásaival inkább előmozdította, mint gátolta a kegyetlenséget.” (A modern kor, XX. Század Intézet, 2000.; 793. oldal)
MTI Hírfelhasználó