Giganagy tüntetést szerveznek Orbán ellen
Az Index szerint nehéz tisztán látni a december 16-ára beharagozott nagy kormányellenes tüntetéssel kapcsolatban.
2014. november 30. 09:09

Egyre nehezebb tisztán látni a december 16-ára meghirdetett „össznépi tüntetéssel kapcsolatban”, kiderült ugyanis, hogy a kormányellenes tüntetők nem is tudtak a "Nincs hova hátrálnunk" elnevezésű rendezvényről – írta szombaton az Index.

A demonstrációt meghirdetők a Facebookon hirdették meg a tüntetést december 16-ára, az alábbi felhívással: „Közös tüntetés! Az utóbbi hetekben egyre több civil, pártfüggetlen szerveződés alakult, hogy kiálljanak a magyar emberek érdekeiért. Most szeretnénk egy helyszínen egyesíteni ezeket a csoportokat és más civil érdekvédelmi szervezeteket, hogy együtt védjük meg jogainkat és utasítsuk el a társadalmi igazságtalanságokat, valamint hogy összefogjunk, és közösen alternatívát találjunk, amennyiben a jelenlegi kormány továbbra is semmibe veszi a szavunkat.″

Azonban az elmúlt időszak tüntetéseit szervező aktivisták közül többen azt nyilatkozták az Indexnek, hogy  a felhívás előtt nem keresték meg őket a szervezők és egyáltalán nem tárgyaltak közös demonstrációról. A portál értesülése szerint a 16-i „tömegtüntetés” mögött a Gyetvai Viktor-vezette Szabad Oktatást közösség áll.

Az Index megjegyezte azt is, hogy a szóban forgó esemény Facebook-toborzója valójában egy szándéknyilatkozat arra vonatkozóan, hogy közös tüntetést szeretnének.

A következő demonstrációra egyébként december 4-én kerül sor a Kossuth téren, amit a Vágó Gábor-vezette 1000 milliárdan a tisztességes adózásért Facebook-csoport szervez.

Index, valasz.hu
 • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
  Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
 • Politikai stabilitás mint érték
  Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
 • A parlamenti agresszió megfékezése
  A jelenlegi balliberális ellenzék szinte napra pontosan egy éve, tavaly december 12. óta sorozatosan felrúgja a parlamenti élet normális menetét.
 • A fővárosiak döntő többsége a Liget-projekt mellett áll
  A tervek ismeretében a megkérdezett fővárosiak hetven százaléka támogatja a Liget Budapest projektet, a fejlesztések elfogadottsága pedig a fiatalok, családosok és a parkot övező belvárosi kerületekben kimagasló. Európa legnagyobb kulturális városfejlesztése során nemcsak ikonikus kortárs múzeumi épületekkel gazdagodik Budapest, hanem a Városliget zöldfelülete is megújul és nő a lebetonozott területek parkosításával.
 • Bayer Zsolt: Se nem róka, se nem nyúl...
  Szóval előugrottak ők ketten, és elmagyarázták, hogy ők azok, de nem ők azok. Nem ők azok, ők ilyesféle dolgokkal nem töltenek időt, ellenben egy szörnyű, aljas és mocskos zsarolás áldozatai.
MTI Hírfelhasználó