Giganagy tüntetést szerveznek Orbán ellen
Az Index szerint nehéz tisztán látni a december 16-ára beharagozott nagy kormányellenes tüntetéssel kapcsolatban.
2014. november 30. 09:09

Egyre nehezebb tisztán látni a december 16-ára meghirdetett „össznépi tüntetéssel kapcsolatban”, kiderült ugyanis, hogy a kormányellenes tüntetők nem is tudtak a "Nincs hova hátrálnunk" elnevezésű rendezvényről – írta szombaton az Index.

A demonstrációt meghirdetők a Facebookon hirdették meg a tüntetést december 16-ára, az alábbi felhívással: „Közös tüntetés! Az utóbbi hetekben egyre több civil, pártfüggetlen szerveződés alakult, hogy kiálljanak a magyar emberek érdekeiért. Most szeretnénk egy helyszínen egyesíteni ezeket a csoportokat és más civil érdekvédelmi szervezeteket, hogy együtt védjük meg jogainkat és utasítsuk el a társadalmi igazságtalanságokat, valamint hogy összefogjunk, és közösen alternatívát találjunk, amennyiben a jelenlegi kormány továbbra is semmibe veszi a szavunkat.″

Azonban az elmúlt időszak tüntetéseit szervező aktivisták közül többen azt nyilatkozták az Indexnek, hogy  a felhívás előtt nem keresték meg őket a szervezők és egyáltalán nem tárgyaltak közös demonstrációról. A portál értesülése szerint a 16-i „tömegtüntetés” mögött a Gyetvai Viktor-vezette Szabad Oktatást közösség áll.

Az Index megjegyezte azt is, hogy a szóban forgó esemény Facebook-toborzója valójában egy szándéknyilatkozat arra vonatkozóan, hogy közös tüntetést szeretnének.

A következő demonstrációra egyébként december 4-én kerül sor a Kossuth téren, amit a Vágó Gábor-vezette 1000 milliárdan a tisztességes adózásért Facebook-csoport szervez.

Index, valasz.hu
  • A Merkel-korszak vége
    Nyugatnémet szülők lánya, de keleti politikusként lett kancellár, majd halványult a keleti öröksége. Fiatal miniszterként Helmut Kohl köpönyegéből bújt elő, de hátat fordított a konzervatív értékeknek. Az ellentmondások mindent túlélő asszonya, Angela Merkel.
  • Újratemették Slachta Margitot
    Újratemették az amerikai emigrációban 1974-ben elhunyt Slachta Margit szerzetes nővért, a magyar Országgyűlés első női képviselőjét kedden Budapesten, a Fiumei úti sírkertben.
  • Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj
    Novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, de itt nem szeretnénk megállni, jövőre 5 százalékkal emeljük a nyugdíjakat, és visszavezetjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is, amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas honfitársunk” – jelentett ki a kormányfő.
MTI Hírfelhasználó