Vizsgálnák Lázárék vagyonát
Idén áprilisban egy 120 négyzetméteres, svábhegyi ingatlant vásároltak Lázár János kancelláriaminiszter tízéves fiának nevére – hangzott el az RTL Klub kedd esti híradójában.
2014. december 4. 10:43

Az ingatlan nem került be a képviselő vagyonnyilatkozatába, a családtagok vagyonnyilatkozata pedig nem nyilvános. – Ingatlanpiaci szakértők szerint a Mátyás király utcai négylakásos társasházban lévő ingatlan értéke 60-70 millió forint körül lehet. Lázár az RTL Klubnak elismerte, hogy a becslés nagyjából pontos, és beszélt arról is, hogy a lakást családi összefogással sikerült kigazdálkodni”. Lázár közölte: a bevallásában 70 millió megtakarítás és 80 millió hitel is szerepel. A politikus elmondta, januárban új vagyonnyilatkozatot ad le, és akkor minden világos lesz a vásárlásaival kapcsolatban. Az RTL Klub emlékeztetett arra, a lakás ugyanúgy nincs feltüntetve Lázár vagyonnyilatkozatában, mint az a 20 millió forint értékűre becsült szőlőbirtok, amit tavaly vásároltak a fiának.

A Hír24 tegnap arról írt, hogy az áprilisban vásárolt svábhegyi lakás korábban Giró-Szász András sógorának résztulajdona volt. Serfőző Péternek – akiről a Blikk néhány napja írta meg, hogy egy általa igazgatott offshore cég áron alul jutott hozzá egy Dorottya utcai önkormányzati ingatlanhoz – a házban egy másik ingatlanra van bejegyezve az állandó lakcíme. Lázár szerdán azt mondta, nem tudott arról, hogy a megvásárolt lakás korábban Giró-Szász sógorának résztulajdonában volt.

A Demokratikus Koalíció tegnap közleményben jelezte, vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményeznek Lázár János ellen, hogy nyilvánosak legyenek a családtagjai vagyonnyilatkozatai is.

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke a napokban a Hír TV P8 című műsorában egyébként arról beszélt, hogy a korrupciós vádak miatt visszafogottságot várna el párttársaitól. Bár a politikus neveket nem mondott, de az általa megnevezett ügyekkel Kósa Lajosra, Szijjártó Péterre és Lázár Jánosra célzott.

Lázár: Nyilvánosak a vagyonnyilatkozatok

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János az Indexnek adott interjújában kendőzetlenül beszél luxusról és személyes politikai ambíciókról is, valamint arról, hogy a vagyonnyilatkozatok, beleértve családtagjaiét is, félig ma is nyilvánosak.

Magyar Nemzet
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó