Államcsíny a kertek alatt
2014. december 11. 10:16

(...) Szó sincs arról, hogy Orbán Viktor fasiszta diktátor lenne, ennek ellenére ma önkényuralom van Magyarországon! – jelentette ki a 168 Órának Vörös Imre jogászprofesszor, aki a diktátor titulust leginkább történelmi felhangja miatt mellőzi.

Az egykori alkotmánybíró szerint a jelenlegi hatalom már leválthatatlanná vált, mert uralkodása érdekében teljesen a maga javára alakította át a jogrendszert.

Az ellenzék kizárásával két éve elfogadott Alaptörvény megszületése óta pedig mindez már államcsínynek is minősül. A jogállam szétverése ráadásul az ellenzék asszisztálásával történt, mert – Vörös Imre szerint – minden párt csendben tudomásul vette a választási törvények totális átalakítását. Ez a jogszabályi változás tette ugyanis lehetővé, hogy az Orbán-kormány bebetonozza magát a hatalomba.(...)

168 óra
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Orbán: A törvény jót fog tenni a munkavállalóknak
  Fontos és jó törvényt alkottunk – nyilatkozta újságíróknak Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban, miután a képviselők megszavazták a munka törvénykönyve módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.
 • Inkább hasonlít az ellenzék egy állatkertre
  Az ellenzék agresszív viselkedése nevetségességbe torkollott, bohócot csináltak magukból az Országgyűlésben - értékelte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a szerdai parlamenti történéseket újságíróknak.
 • Példátlan cirkusz a parlamentben
  Az MSZP, a Párbeszéd és a DK képviselői, valamint függetlenek a parlament szerdai üléskezdése előtt felsorakoztak az elnöki emelvény, valamint az előtte lévő szónoki pulpitus körül, mindkét oldalról elállva a feljárat útját.
MTI Hírfelhasználó