Egy kis karácsonyi mocskolódás
2014. december 23. 11:07

Ez itt egy karácsonyi szám. Csöndesedjünk. (...)

(...) Most ne kergessük kérdéseinkkel a parlamenti folyóson a fejüket rázó, szájzáras képviselőket, hagyjuk a drogtesztet, az internetadót, a magánnyugdíjpénztárak államosítását, a devizahitelesek hülyítését, az összes remek kormányzati ötletsziporkát.

Ez itt egy karácsonyi szám. Ne írjunk most furcsa meggazdagodásokról, korrupcióról, a közemlékezet buzgó radírozgatásáról, a történelem átsatírozásáról, a betiltott madárijesztők zavartalan masírozgatásairól. Próbáljuk a kormányfő kamaszkori álmaiból levezetni és megérteni a stadionépítési tébolyt, tegyük túl magunkat a kulturális ugribugrik térfoglalásán, a szakszervezetek semmibevételén, a középosztály lecsúszásán, ne keseregjünk az elszegényedésen, örüljünk, ha egy értelmiségi közmunkát kap segély helyett. Ne háborogjunk, hogy a centrális erőtér szerkeszti a közhíradókat, nevezzük ügyesnek a földek fortélyos átjátszását, ne vegyük észre az oktatási rendszer téveszméit, várjuk ki sorunkat és sorsunkat a műtéti várólistán.

(...) Ezen a héten nem tesszük közszemlére, hogy mit írnak Magyarországról a nyugati lapok, szünetel a szokásos vitafórum is; most nem csereberéljük eszméinket és véleményünket a hazai helyzetről, nem borongunk, nem kérdezzük egymástól, hogy meddig mehet ez így. Nyújtóztassuk ki az idegeinket, engedjük elzsibbadni magunkat a közéleti közelharcok után, próbáljunk a lármás nyüzsgésből áthangolódni az ünnepnapokra, hiszen sajnos érzékelhető: úgysem tart sokáig a karácsonyi gilinggalangos nyugalom.

Készüljünk a lelki tűzszünetre, kívánjunk békét a másik nézetközösségnek is, nyugalmat valamennyiünknek. Ne kezdjen most gyarmatosítás elleni harcba a Békemenet, pihenjen kicsit a közfelháborodás.

Talán említettem már: ez itt egy karácsonyi szám."

Mester Ákos, 168 Óra
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Orbán: A törvény jót fog tenni a munkavállalóknak
  Fontos és jó törvényt alkottunk – nyilatkozta újságíróknak Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban, miután a képviselők megszavazták a munka törvénykönyve módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.
 • Inkább hasonlít az ellenzék egy állatkertre
  Az ellenzék agresszív viselkedése nevetségességbe torkollott, bohócot csináltak magukból az Országgyűlésben - értékelte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a szerdai parlamenti történéseket újságíróknak.
 • Példátlan cirkusz a parlamentben
  Az MSZP, a Párbeszéd és a DK képviselői, valamint függetlenek a parlament szerdai üléskezdése előtt felsorakoztak az elnöki emelvény, valamint az előtte lévő szónoki pulpitus körül, mindkét oldalról elállva a feljárat útját.
MTI Hírfelhasználó