Kiugrott kisgazdát támogatnak a szocialisták
A veszprémi időközi választáson egyetlen baloldali jelölt indul: az olajügyek kapcsán ismertté vált egykori nyomozó, Karancsi Tibor.
2015. január 6. 11:35

A szociáldemokraták elnöke a köztévében felhívta rá a figyelmet, hogy az ellenzéki pártok egy függetlenként induló jelölt, Kész Zoltán mögé álltak be, aki egyébként jobboldalinak vallja magát . Érdekes világ lett volna, ha Horn Gyula idején egy kiugrott kisgazdát vagy egy MDF-est támogatott volna a szocialista párt Keleti György helyett - vetette fel.

Ha a szociáldemokraták veszprémi jelöltjének, Karancsi Tibornak az indulása a Jobbik győzelmét akadályozza, akkor én ezt bátran vállalom. A baloldali pártok ellenzéki győzelméről pedig nem beszélhetünk, hiszen egyedül a szociáldemokraták jelöltje baloldali, a többi ellenzéki párt a független Kész Zoltán mögé állt be – jelentette ki Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke az M1 Ma reggel című műsorában.

A politikus arra reagált, hogy korábban a műsorban Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese azt mondta: az LMP és a szociáldemokraták veszélyeztetik az ellenzéki győzelmet Veszprémben azzal, hogy önálló jelöltet indítanak.

Schmuck Andor felhívta rá a figyelmet, hogy Kész Zoltán jobboldalinak vallja magát. Egyébként pedig furcsa helyzetnek nevezte, miszerint „valaki szervez egy Fidesz elleni tüntetést, és ez már predesztinálja arra, hogy a magukat baloldalinak valló pártok rögtön mögé álljanak”. Érdekes világ lett volna, ha Horn Gyula idején egy kiugrott kisgazdát vagy egy MDF-est támogatott volna a szocialista párt Keleti György helyett. Az értékeket a helyükön kell kezelni – szögezte le a pártelnök.

Kiemelte: ők egy olyan jelöltet találtak, aki valóban tett már a korrupcióért úgy, hogy hosszú időn át a saját egzisztenciáját veszélyeztette. "Van egy olyan ember, aki, ha bejut a parlamentbe, az olajügyek 80 éves titkosítását ismét fel tudja vetni" – tette hozzá.

Szerinte a veszprémi időközi választás arról szól, el tudják-e mondani az embereknek, van egy nagyon erős és tisztességes ember, akit, ha megválasztják, nem fogja megzavarni, hogy beül egy székbe.

hirado.hu - M1 - Ma reggel
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Deutsch: A brüsszeli bürokrácia „hülyét csinált" magából
  A brüsszeli bürokrácia „hülyét csinált" magából, és kiderült, hogy semmilyen normatív jogi szempont nem támasztja alá a Brüsszelből érkező jogállamisági kritikákat és kifogásokat. Ezek mögött kizárólag durva politikai szándék áll, az európai baloldal és magyar "dollárbaloldal" politikai támadási szándéka - mondta Deutsch Tamás.
 • Támadás a magyar egyetemek ellen
  Végtelenül aljas és felháborító a korrupciótól átszőtt EU parlamentje, valamint elnöke miatt feddhetetlenséggel ugyancsak nem jellemezhető bizottságának újabb aknamunkája Magyarország ellen – rögzíti Alvincz József.
 • Csurka megjövendölte a mai fejleményeket
  A „mainstream", a média fősodrata azt sugallja, hogy el kell vetni a régit, a nemzeti érték nem érték, a multikulti a trend. Ehhez a véleményhez Csurkának volt néhány szava, ami persze kiverte a biztosítékot az ellenfeleinél. Egy biztos: jóslatai beváltak, félelmetes előrelátással bírt. A mainstream média szemében Csurka ma nem divatos, sőt veszélyes – fogalmaz Bakos Katalin filmrendező.
MTI Hírfelhasználó