Közel ötezer bombát dobtak már le
Közel ötezer bombát dobtak le a nemzetközi koalícióhoz tartozó harci repülőgépek Irakban és Szíriában az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet elleni légicsapásokban - közölte az amerikai védelmi minisztérium szerda este Washingtonban.
2015. január 8. 11:23

A statisztika szerint az augusztus 8-án kezdődött műveletben december 31-ig 1676 légicsapást hajtottak végre. A gépek több mint tizenötezerszer szálltak fel. Háromezernél több célpontot támadtak, köztük 58 harckocsit, 900 egyéb járművet (köztük páncélozott járműveket), 52 bunkert, 673 harcállást és közel ezer épületet.

A Pentagon közölte azt is, hogy nem tudja pontosan megmondani, mely célpontokat milyen mértékben sikerült eltalálni, de egy szóvivő szerint "a megsemmisítési szint magas volt".

Áldozatokról a jelentés nem tett említést. A minisztérium előző nap azt közölte, hogy folyamatban van a polgári áldozatokról szóló panaszok kivizsgálása, de ezek alapján mindössze két esetben indítottak mélyreható vizsgálatot, és a halálos áldozatok feltételezett száma ezekben együttesen sem éri el az ötöt.

A közel-keleti térségben előrenyomuló Iszlám Állam ellen az amerikai kezdeményezésű nemzetközi koalíció először Irakban, majd szeptember végétől Szíriában hajtott végre légicsapásokat.

MTI nyomán
  • 50 ezren álltak munkába az új foglalkoztatási programmal
    Már több mint 50 ezer álláskereső és közfoglalkoztatott helyezkedett el a versenyszférában a Munkaerőpiaci reformprogrammal tavaly augusztus óta, ez nagyban hozzájárult a munkanélküliség érdemi csökkenéséhez - mondta Varga Mihály az MTI-nek.
  • Hazánk precedenst teremtett
    Nem túlzás azt állítani, hogy ismét szuverenitástörténeti csomóponthoz érkeztünk, a globális és a lokális hatalomgyakorlás közötti útválasztás a tét.
  • Zöld utat kapott Brüsszelben Várhelyi Olivér
    Megkapta Várhelyi Olivér hétfőn az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságának jóváhagyását, miután a frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait.
MTI Hírfelhasználó