Körbezárták a merénylőket?
A francia rendőrök egy Párizs közeli településen körbezártak egy házat, melyben a szerdai szerkesztőségi mészárlás elkövetői rejtőzhetnek.
2015. január 8. 15:27
A két gyanúsított egy szürke Renault Clio típusú autóban egy autópályán tért be egy benzinkúthoz Villers-Cotteret település mellett, hogy üzemanyagot raboljon - értesült a FranceInfo rádióállomás és a Le Parisienne című lap.

A kút üzemeltetője - akire fegyvert fogtak - egyértelműen felismerte a Charlie Hebdo című francia szatirikus magazin szerkesztősége elleni szerdai párizsi támadás elkövetésének gyanúsítottjait. Elmondása szerint járművükben fegyverek voltak és Párizs felé hajtottak el.


Egy másik forrás is megerősítette, hogy a két férfinál Kalasnyikov gépkarabély és rakétavető van.

A rendőrségi tájékoztatása szerint az autónak hamis a rendszámtáblája.

A két terrorista testvérpár. Egyikük, Chérif Kouachi ismert dzsihádista, 32 éves. Bátyja, Said Kouachi 34 esztendős. A fiatalabb fivér jól ismert a francia terrorellenes szolgálatok számára, 2005-ben már elítélték, amiért részt vett egy Irakba dzsihadistákat küldő csoport tevékenységében. Cinkosaival együtt 2003 és 2005 között tucatnyi fiatalt buzdított arra, hogy Irakba menjen harcolni. 2005-ben maga is Irakba készült. A bíróság 2008-ban három évi - ebből másfél évi letöltendő és másfél évi felfüggesztett - börtönre ítélte.
MNO/MTI nyomán
  • Nézőpont Intézet: Karácsony jobb volt a baloldalnak, mint Márki-Zay
    A hódmezővásárhelyi polgármestert azért választották miniszterelnök-jelöltnek a baloldali törzsszavazók, mert benne látták a választási győzelem esélyét. A Nézőpont Intézet friss kutatása szerint azonban Karácsony Gergely az előválasztás kezdetén, ha minimálisan is, de közelebb volt Orbán Viktor legyőzéséhez, mint Márki-Zay Péter most.
  • Varga Mihály: Közel a megállapodás a 200 ezres minimálbérről
    A kormány elszánt arra vonatkozóan, hogy januártól 200 ezer forintra emelkedjen a minimálbér – nyilatkozta az M1 Híradójának a pénzügyminiszter. Varga Mihály arról is beszélt, hogy a fizetésemelés csökkentheti a munkaerőhiányt, erősítheti a fogyasztást, mindez pedig lendületben tarthatja a gazdaságot. A kérdésben heteken belül megszülethet a megállapodás.
  • Az ellenzéki tábort is sokkolta a Békemenet
    Az elmúlt hetek zajos baloldali kampányára csattanós választ adott a Békemenet, az október 23-i ünnepen a baloldal felsült, a kormány pedig megerősödött – foglalta össze a tapasztalatait a Médianéző Központ igazgatója.
MTI Hírfelhasználó