Riasztást adtak ki a meteorológusok
Figyelmeztető előrejet.lzés van érvényben Magyarország területén szombat éjfélig: előbb a Dunántúl északi részén, a déli óráktól Pest megyében, majd az Északi-középhegységben is újra viharossá (50-75 km/h) fokozódik a szél.
2015. január 10. 12:52

Eleinte borult lesz az ég, majd késő délelőttől nyugat felől felszakadozik a felhőzet, délután a Dunántúlon és a Duna–Tisza-közén már kisüt a nap. Reggel, délelőtt többfelé számíthatunk esőre, a nap második felében már csak a Tiszántúlon valószínű csapadék. Többfelé fúj majd erős délnyugati, nyugati szél, északon, északkeleten helyenként viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északkeleti harmadán 4 és 9, hazánk nagyobb részén viszont többnyire 10 és 16 fok között alakul, de északnyugaton néhol még 1-2 fokkal melegebb is lehet. Késő este többnyire 4, 9 fok közé hűl le a levegő, de a szélvédett tájakon 2, 4, a Fertő környékén 10 fok is lehet.

Figyelmeztető előrejelzés van érvényben Magyarország területén szombat éjfélig: előbb a Dunántúl északi részén, a déli óráktól Pest megyében, majd az Északi-középhegységben is újra viharossá (50-75 km/h) fokozódik a szél. Főként Sopron környékén és a magasabban fekvő helyeken 80 km/h-t meghaladó széllökésekre is számítani lehet.

Erős melegfronti hatás, sőt a nyugati országrészben még az úgynevezett főnös hatás is jelentősen megterheli szervezetünket. Emiatt fokozottan jelentkezhet fejfájás, ízületi, sőt még úgynevezett fantomfájdalmak is. A szokásosnál fáradékonyabbak lehetünk, a vérnyomásunk ingadozhat, így keringési zavarok és ezek mellékhatásai (például trombózis gyakoribbá válhat, embóliaveszély) is felléphetnek. A fáradékonyság és a vérnyomáscsökkenés következtében a közlekedők fokozott veszélynek vannak kitéve, így különösen a hosszabb távra elindulók gyakoribb pihenőidőszakot iktassanak be utazásuk során!

MNO nyomán
  • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
    A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó