Riasztást adtak ki a meteorológusok
Figyelmeztető előrejet.lzés van érvényben Magyarország területén szombat éjfélig: előbb a Dunántúl északi részén, a déli óráktól Pest megyében, majd az Északi-középhegységben is újra viharossá (50-75 km/h) fokozódik a szél.
2015. január 10. 12:52

Eleinte borult lesz az ég, majd késő délelőttől nyugat felől felszakadozik a felhőzet, délután a Dunántúlon és a Duna–Tisza-közén már kisüt a nap. Reggel, délelőtt többfelé számíthatunk esőre, a nap második felében már csak a Tiszántúlon valószínű csapadék. Többfelé fúj majd erős délnyugati, nyugati szél, északon, északkeleten helyenként viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északkeleti harmadán 4 és 9, hazánk nagyobb részén viszont többnyire 10 és 16 fok között alakul, de északnyugaton néhol még 1-2 fokkal melegebb is lehet. Késő este többnyire 4, 9 fok közé hűl le a levegő, de a szélvédett tájakon 2, 4, a Fertő környékén 10 fok is lehet.

Figyelmeztető előrejelzés van érvényben Magyarország területén szombat éjfélig: előbb a Dunántúl északi részén, a déli óráktól Pest megyében, majd az Északi-középhegységben is újra viharossá (50-75 km/h) fokozódik a szél. Főként Sopron környékén és a magasabban fekvő helyeken 80 km/h-t meghaladó széllökésekre is számítani lehet.

Erős melegfronti hatás, sőt a nyugati országrészben még az úgynevezett főnös hatás is jelentősen megterheli szervezetünket. Emiatt fokozottan jelentkezhet fejfájás, ízületi, sőt még úgynevezett fantomfájdalmak is. A szokásosnál fáradékonyabbak lehetünk, a vérnyomásunk ingadozhat, így keringési zavarok és ezek mellékhatásai (például trombózis gyakoribbá válhat, embóliaveszély) is felléphetnek. A fáradékonyság és a vérnyomáscsökkenés következtében a közlekedők fokozott veszélynek vannak kitéve, így különösen a hosszabb távra elindulók gyakoribb pihenőidőszakot iktassanak be utazásuk során!

MNO nyomán
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Karácsonyék pénzt kínálnak a klímaügyi szeánszokért
  Klímaüggyel házal a Soros György-féle Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítványok) által támogatott Foundation for Development of Democratic Rights (DemNet Hungary) részvételével a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat tízezer budapestinél. A Belügyminisztérium nyilvántartása alapján véletlenszerűen kiválasztott lakosoknak küldenek levelet, és az érdeklődők közül kiválasztott ötven embernek negyvenezer forintot kínálnak a részvételért.
 • Nagyot tévedett Dobrev Klára
  Fej fej melletti küzdelmet vizionált Dobrev Klára egy Népszavában megjelent interjúban a Fidesz–KDNP és az ellenzék között, elmondható azonban, hogy Gyurcsány Ferenc felesége téved – jelentette ki a lapunknak készített elemzésében Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatási igazgatója. Hozzátette: mivel az ellenzéki tábor nem egységes, ezért számos szavazót veszíthetnek a baloldali pártok azok közül, akik a közös listából nem kérnek.
 • Az apokalipszis négy lovasa
  A nyílt társadalom ideológiái: a kommunizmus, a liberalizmus, a globalizmus és a rasszizmus.
MTI Hírfelhasználó