Az Anonymous bosszút állt a párizsi mészárlásért
Egy dzsihadista oldalt már szombat éjjel órákra elérhetetlenné tett az Anonymous hekkercsoport; a magyar idő szerint reggel 9 órakor indult hadműveletben ígéreteik szerint minden olyan szervezetet és vállalatot levadásznak, amelyek kapcsolatban álltak az elkövetőkkel – írta a CNN internetes kiadása.
2015. január 12. 15:22

Az Ansar-alhaqq.net nevű szélsőséges iszlamista oldal volt a harc első áldozata, amelyet feltehetőleg túlterheléses támadással (DDoS) több órára megbénítottak az Anonymous hekkerei; az oldal ahelyett, hogy betöltődött volna, egy keresőoldalra irányította a látogatóit – számolt be róla a portál.

Ismert, a hekkercsoport a Charlie Hebdo párizsi szerkesztőségében elkövetett mészárlás miatt hirdetett háborút az iszlám szélsőségesek ellen; mint mondták, ezzel kiállnak a sajtó- és szólásszabadság mellett, ahogy eddig is tették, mert felelősségük reagálni és minden állampolgárt emlékeztetni a sajtószabadság fontosságára.

Az Anonymous a Charlie Hebdo elleni merényletet követően egyébként videóban esküdött bosszút a mészárlásért „az al-Kaida, az Iszlám Állam és minden terrorista” ellen. A háború kezdetéig az azóta elérhetetlen Charliehebdo.com honlapján számláltak vissza.

Egyébként korábbi ígéretük szerint nemcsak a szélsőséges szervezetek, hanem azok tagjainak is van félnivalójuk, az Anonymous aktivistái a közösségi oldalakon vadásznak rájuk; azt ígérték: nem hagynak nyugtot a terroristáknak.

CNN, MNO
  • Jogi bástyákkal is védeni kell a család intézményét
    Vejkey Imre: Minket azért akarnak kiközösíteni, mert megvédjük a családokat és a gyermekeket, mert nem engedjük a család relativizálását! Egyetértünk Ferenc pápával, aki budapesti látogatása során búcsúzóul azt üzente a magyaroknak és az egész világnak, hogy „a család apából, anyából és gyermekekből áll, pont”.
  • Megújul a pápai katolikus nagytemplom
    Jövő tavasszal megkezdődik a pápai katolikus nagytemplom megújítása. Elsőként a templom külseje újul meg, a tervek szerint 2023 tavaszára - közölte a Veszprémi Főegyházmegye érseke kedden a Veszprém megyei településen.
  • Bethlen István országépítő munkája
    Meggyőződésem, hogy Bethlen Istvánnak és kormányának évtizedeken át méltatlanul zárójelbe tett, sőt, elhazudott országépítő munkája hasznos válaszokat adhat azokra a kérdésekre is, amelyekkel saját korunk kihívásai szembesítenek bennünket - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Bethlen-kormány megalakításának 100. évfordulója alkalmából szervezett keddi konferenciára írt köszöntőjében.
MTI Hírfelhasználó