Goodfriend nem kommentál
A Nyomozó Főügyészség is úgy látja, hogy a diplomata kijelentéseivel megrágalmazhatta az adóhivatal elnökét, de amíg diplomácia mentességet élvez, addig nem indulhat ellene eljárás.
2015. január 12. 23:02

Ezúttal nem kívánta kommentálni a Vida-ügyet Andre Goodfriend. Pedig a NAV elnök jogi képviselője szerint az Egyesült Államok budapesti ügyvivője egy korábbi lapinterjúban bűncselekménnyel vádolta meg Vida Ildikót és több más magyar embert is. A Nyomozó Főügyészség is úgy látja, hogy a diplomata kijelentéseivel megrágalmazhatta az adóhivatal elnökét, de amíg diplomácia mentességet élvez, addig nem indulhat ellene eljárás.

Folyamatban lévő jogi ügyet nem kommentálhatok - ezt mondta az amerikai ideiglenes ügyvivő arra a kérdésre, hogy szerinte elkövetett-e bűncselekményt Vida Ildikó, a NAV elnöke.

Futó Barnabás, Vida Ildikó ügyvédje a Ma reggelben azt mondta: André Goodfriend hónapokig korrupciós bűncselekménnyel vádolt magyar embereket, de rögtön visszakozni kezdett, miután az ügyészség eljárást indított ellene. „Most, amikor megindult az eljárás, és ő is tudja nagyon jól, hogy látókörbe került, sőt el akarnák kezdeni vele, most hirtelen megváltozott a véleménye és kicsit visszakozott az álláspontjában” – mondta Futó Barnabás, ügyvéd.

Az amerikai ügyvivő korábban egy lapinterjúban beszélt a kitiltott magyarokról és a korrupcióról. A Nyomozó Főügyészség szerint ezzel megrágalmazhatta Vida Ildikó NAV-elnököt.

Schiffer Andrásnak az LMP társelnökének múlt szerdán azt mondta az ideiglenes amerikai ügyvivő, hogy az Egyesült Államok nem tud konkrét bűncselekményekről. Schiffer András szerint a kitiltottak valószínűleg csak az úgynevezett amerikai korrupciós elvárásokat sértették meg. De a magyar jogszabályokat nem.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarországnak az az érdeke, hogy mielőbb rendezze a nyitott politikai kérdéseket az Egyesült Államokkal. „A sikeres külpolitikánkhoz és a sikeres külgazdasági stratégiánkhoz szükséges a kiegyensúlyozott kapcsolat az Egyesült Államokkal minden területen” – közölte Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter megjegyezte azt is: eddig nem érkezett válasz az Egyesült Államoktól, hogy feloldják-e André Goodfriend diplomáciai mentességét. Amíg ez nem történik

hirado.hu - M1 Hiradó
  • Orbán Viktor Varsóban
    A miniszterelnök a lengyel fővárosban tartandó eseményről azt mondta, tizenkét olyan pártvezető találkozik, aki hangot akar adni annak a sok tízmillió embernek, akik ma európai polgárok, de úgy érzik, hogy nem képviselik őket.
  • A titkosszolgálatok támadása idegen érdek: ki a tégla?
    Földi László: Felettébb zavaró és végtelenül elszomorító, hogy a magyar polgári titkosszolgálat bármelyikében áruló tisztek létezhetnek. Ők ugyanis nem lehetnek pártkatonák, mint volt ilyen időszak a rendszerváltás előtt, hanem szakmájukat végző kiválasztottak, az országot az első vonalban védeni köteles szervezet tagjai.
  • A cselekvés lehetőségeit mutatja a Planet 2021
    A Planet 2021 Budapest nem riogatni akar, hanem megmutatni, hogy a környezet védelmében mindenki tehet valamit - mondta Áder János pénteken, miután megtekintette a rendezvény fenntarthatósági közönségprogramját.
MTI Hírfelhasználó