Orbán nem mondott semmit az állami hirdetésekről
Cáfolta Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője azt a sajtóértesülést, miszerint Orbán Viktor kormányfő egy múlt heti találkozón azt mondta volna, hogy ezután a kormány a közmédiára koncentrál, és csak ott jelentet meg hirdetéseket.
2015. január 15. 17:49

Bencsik András az MTI-nek csütörtökön elmondta: a kétórás találkozót, amelyen - a híresztelésekkel ellentétben - nem csak jobboldali médiumok vezetői, főszerkesztői voltak jelen, múlt pénteken délután 13 órakor tartották a Parlamentben.

A "műhelybeszélgetésen" Orbán Viktor értékelte az elmúlt évet, és megfogalmazta az idei kormányzati ciklus kihívásait is, de "pénzről nem volt szó" - tette hozzá a főszerkesztő.

A vs.hu csütörtökön azt írta, hogy több független forrásból is úgy értesültek: Orbán Viktor arról beszélt, hogy a jövőben a közmédiát tekinti a legfontosabb csatornának a kormány és a Fidesz üzeneteinek közvetítésére. "Orbán azt is mondta, hogy a meghívottak ne számítsanak arra, hogy jelentősebb mértékű állami hirdetéshez jutnak a következő időszakban, a saját lábukon kell majd megállniuk" - áll a cikkben.

hirado.hu - MTI
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • A kormány célja, hogy megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot
  A kormány célja, hogy szeptember 30-áig megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot, és csaknem háromezer új hely megteremtésével felszámolja a börtönbizniszt - fogalmazott az igazságügyi miniszter hétfőn Veszprémben, tíz büntetés-végrehajtási intézet új épületszárnyainak közös átadórendezvényén.
 • Szegénységi bizonyítvány a sorozatos baloldali vereség
  Az ellenzéki pártok egy évtizede tartó, permanens politikai sikertelensége egyfelől szétesett világképükre, választási és kormányzati stratégiájuk hiányára, másrészt arra vezethető vissza, hogy képtelenek válaszokat adni a nemzeti együttműködés rendszerére és egységes jövőképet kínálni a választóknak – olvasható a XXI. Század Intézet elemzésében.
 • Szobrok, rasszok, alkotmányok, átírt történelem
  Ne legyen kétségünk afelől, hogy a most elindult folyamatok a világháború után – a nyugati blokkban – felépített demokratikus társadalmi rend alapjait kezdhetik ki végleg.
MTI Hírfelhasználó