Magyarországot Magyarországként kell megtartani
A Fidesz kitart amellett, hogy Magyarországot Magyarországként kell megtartani, és meg kell védeni a megélhetési bevándorlástól.
2015. január 17. 16:14

A kormánypárt szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnök felháborítónak és megengedhetetlennek nevezte, hogy a terrorcselekményeket arra használják, hogy bevándorlóellenes hangulatot generáljanak. Megfogalmazása szerint a kormánypárt a Jobbik korábbi programját valósítja meg.

A Fidesz közleménye szerint a megélhetési bevándorlás - ahogy sok más európai ország példája mutatja már - visszafordíthatatlan gazdasági, társadalmi, kulturális és közbiztonsági problémákhoz vezet. Hozzátették: Magyarországnak is szembe kell néznie a tömeges illegális bevándorlás jelenségével, az elmúlt három évben meghússzorozódott a menedékjogi kérelmezők száma.

A Fidesz álláspontja szerint a problémával most kell szembenézni, és még időben ki kell dolgozni azokat az intézkedéseket, amelyek megvédik az országot a tömeges megélhetési bevándorlástól és annak következményeitől - közölték.

----------------------------------------------------------

A kormány a legmélyebb szegénységben élőknek is segítséget nyújt

A Fidesz szerint a szocialisták kormányzásával szemben ma a legmélyebb szegénységben élőknek is segítő kezet nyújt a kormány.

A nagyobbik kormánypárt szombaton ezt arra reagálva közölte, hogy az MSZP több olyan javaslatot fogalmazott meg, amelyekkel szerintük csökkenthető lenne a magyarországi szegénység, ezek egyike egy olyan állami átvevő és továbbértékesítő hálózat létrehozása, amely minden településen megvásárolná a háztáji terményeket.

A Fidesz az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta, a baloldal mélyszegénységbe és reménytelenségbe taszította családok százezreit, a családokat a sorozatos megszorításokkal elszegényítette, és tömegeket ítélt segélyre.

Rámutattak: Magyarország mára maga mögött hagyta a kudarcokkal teli korszakot, az ország tartós növekedési pályára állt, és az Európai Unió tagállamai közül a legjobban teljesít a munkanélküliségi elleni küzdelemben, ellentétben a szocialisták kormányzásával, amikor megduplázták a munkanélküliséget.

Ma a legnehezebb helyzetben lévők is segély helyett munkát és érte fizetést kapnak. A legszegényebb családokat ingyenes gyermekétkeztetéssel és ingyenes tankönyvellátással segítik. A családi adórendszer az idén is 230 milliárd forintot hagy a gyermeket nevelők zsebében és jövő évtől több lépcsőben megduplázzák a kétgyermekesek családi adókedvezményét - sorolták az intézkedéseket.

A közleményben hangsúlyozták: megőrzik a rezsicsökkentést, soha többé nem hagyják, hogy a magyarok fizessék Európa legdrágább energiaárait, ahogy az a Gyurcsány-Bajnai-kormány alatt volt. A bankok elszámoltatásával és a forintosítással 1,3 millió családot szabadítanak meg a devizahitel-csapdától, amit szintén a szocialisták okoztak - emlékeztetnek.

A Fidesz közölte, a 2010-es kormányváltás óta a nyugdíjak és fizetések értéke nő, a magyarok bérét továbbra is Európa egyik legalacsonyabb adókulcsa terheli, és az idén is folytatják a béremelési programokat a pedagógusoknál, a rendőröknél és a katonáknál.

hirado.hu - MTI
  • Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj
    Novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, de itt nem szeretnénk megállni, jövőre 5 százalékkal emeljük a nyugdíjakat, és visszavezetjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is, amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas honfitársunk” – jelentett ki a kormányfő.
  • Az egyházak jelenléte a járvány idején is eleven
    Az egyházak társadalmi jelenléte a koronavírus-járvány idején is élő, eleven maradt - mondta a köztársasági elnök a magyarországi történelmi egyházak vezetőinek tiszteletére rendezett adventi ebéden kedden a Sándor-palotában.
  • Politikai nyilatkozatot nyújtott be a parlamentnek a KDNP
    Politikai nyilatkozatot nyújtott be az Országgyűlésnek a KDNP, hogy utasítsák el a migrációt és a genderszemléletet is pozitív színben feltüntető megállapodást.
MTI Hírfelhasználó