Nem lenne szuper produkció közös jelöltet találni Tapolcán
Nincs szó arról, hogy az LMP Tapolcán beállna az MSZP-s jelölt mögé, nem pártjelöltre, hanem minden ellenzéki szavazó számára elfogadható indulóra lenne szükség – mondta Szél Bernadett, az LMP társelnöke.
2015. február 13. 16:31

Nincs szó arról, hogy az LMP Tapolcán beállna az MSZP-s jelölt mögé, nem pártjelöltre, hanem minden ellenzéki szavazó számára elfogadható indulóra lenne szükség – mondta Szél Bernadett, az LMP társelnöke.

Ismét esély kínálkozik a kormányoldal kétharmados parlamenti többségének megbontására a tapolcai időközi országgyűlési választáson, ehhez próbált az LMP forgatókönyvet kidolgozni – mondta a 180 percben Szél Bernadett, a párt társelnöke.

A politikus szerint az ellenzéki térfélen nem közös jelöltnek kellene indulni, hanem olyan független személynek, akinek az elképzelései elvi szinten egyik érintett párt programjával sem állnak szöges ellentétben. A szintén időközi választásra készülő Veszprémben ugyanis ilyen helyzet állt elő azzal, hogy több ellenzéki párt Kész Zoltánt támogatja.

Szél Bernadett szerint Tapolcán tehát olyan jelölt kellene, aki minden ellenzéki szavazó számára alternatívát tud biztosítani. Ez az elképzelés azon bukott meg, hogy az LMP-t – amely korábban, a sajtót elkerülve, diszkrét javaslatot tett egy független személyre –  kész helyzet elé állították, a médiából tudták meg, kit indítana az MSZP. Hozzátette: arról egyelőre nincs szó, hogy az LMP beállna egy pártjelölt mögé.

Az MSZP várhatóan Pad Ferenc ajkai önkormányzati képviselőt, szakszervezeti vezetőt indítja Tapolcán, a Jobbik pedig Rig Lajost, a város alpolgármesterét. A nol.hu korábban azt írta, az LMP Sallee Barbara, Hegymagas korábbi polgármesterének közös jelölését kezdeményezte.

A politikus szerint a tapolcai helyzet hasonlít a veszprémire. Az LMP ott egy tisztességes egyetemi tanárt ajánlott, amire nem kaptak választ, majd megkínálták őket Kész Zoltánnal. A jelölt felfogása, korábbi nyilatkozatai azonban szöges ellentétben állnak azzal, ahogyan az LMP gondolkodik a világról. Kész Zoltán neoliberális, és még a rendőrséget meg az úthálózatot is privatizálná – mondta Szél Bernadett.

A politikus szerint miközben az elvek mindenekelőtt valók, nem lenne „szuper produkció” olyan jelöltet találni, aki ilyen módon senkinek az elveivel nem áll ellentétben, Veszprémben Török Gábor lett volna ilyen személy.

Szél Bernadett azt is hangsúlyozta, a kétharmad megdöntésének lélektani jelentősége lenne. Ha ez beteljesülne, az fontos ellenzéki győzelem lenne, kicsit mindenkinek a sikere.

hirado.hu - Kossuth Rádió 180 perc
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó