Ismét látható Hernádi Zsolt profilja az Interpol nyilvános körözési listáján – tudta meg a Magyar Nemzet. Horvátországban a Mol elnök-vezérigazgatóját azzal vádolják, hogy 2009-ben ötmillió euró kenőpénz kifizetéséről intézkedett Ivo Sanader akkori miniszterelnök részére cserébe azért, hogy a Mol megkaphassa az INA irányítási jogait.

A nemzetközi bűnüldözési szerv az ügyben vörös jelzést (Red Notice) adott ki. Ez a legmagasabb szintű riasztás, amely tájékoztatja a szervezet összes tagállamát arról, hogy az illetőt keresik a riasztást kérő ország hatóságai.

A vádakat Hernádi Zsolt és a Mol több ízben cáfolta.

A horvát hatóságok 2013-ban adtak ki ellene körözést azután, hogy a magyar üzletember állításuk szerint nem jelent meg Zágrábban egy tárgyaláson. A horvát hatóságok kérésre Hernádi Zsolt az Interpol körözési listájára is felkerült rövid időre. A Mol ügyvédeinek közbenjárására azonban az Interpol úgy döntött, hogy felülvizsgálja a Hernádi elleni körözés jogszerűségét, és a vizsgálat ideje alatt felfüggesztették a magyar üzletember nyilvános profilját a honlapjukon.

A körözési listán való újbóli szerepeltetés tehát nem nemzetközi körözést jelent, hanem annak jele, hogy az Interpol nem látta indokoltnak annak további „blokkolását” adatbázisukban, hogy a horvát hatóságok keresik Hernádi Zsoltot. Vagyis az intézkedés jelzésértékű.