A bevándorlás komoly probléma
A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint ezt minden parlamenti pártnak be kellene látnia.
2015. február 20. 09:38

Ha valakinek olyan illúziói voltak, hogy a bevándorlási helyzet nem komoly, és csak aktuálpolitikai okokból került elő a kérdés a párizsi terrortámadások után, az elmúlt hetek fényében végképp leszámolhat ezekkel - vélekedett a Ma reggelben a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Gulyás Gergely elmondta: már a tavalyi statisztikák is azt mutatták, hogy az egy évvel korábbihoz képest meghússzorozódott a bevándorlók száma, idén pedig február közepéig már több mint 25 ezer bevándorlási kérelmet adtak be. Azt látjuk, hogy nem csak Magyarország nem tudja és nem akarja elviselni az ilyen mértékű megélhetési bevándorlást, hanem Nyugat-Európa sem - hangsúlyozta.

A mai parlamenti vitanaptól
 a kormánypárti politikus azt várja, hogy valamennyi frakció belátja, ez nagyon komoly probléma, aminek a megoldása természetesen összeurópai érdek is, de - mint mondta - elsősorban magyar érdek és nekünk elsősorban erre kell tekintettel lenni.

A koszovói helyzettel kapcsolatban Gulyás Gergely azt mondta: az idei évben a bevándorlók 85 százaléka, vagyis a 25 ezerből több mint húszezer a balkáni országból érkezett, ahol azonban ma senki sincs politikai üldöztetésnek kitéve. Miután Magyarországon ma nincs automatikusan elrendelhető idegenrendészeti őrizet, az ide érkező menedékkérők fele másnap már nincs Magyarországon, 90 százaléka pedig tíz napon belül elhagyja az országot, így aztán a folyamat követhetetlen, mert aki az országba belép, annak nem kell őrizetben megvárnia, amíg döntés születik az ő menekült státuszáról.

hirado.hu - M1 - Ma reggel
MTI Hírfelhasználó