Oda a kétharmad - Kész Zoltán nyerte a veszprémi mandátumot
Kész Zoltán, a baloldali pártok által támogatott független jelölt nyerte a veszprémi időközi választást a szavazatok 92,39 százalékos feldolgozottságánál.
2015. február 22. 20:50

A Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán olvasható adatok szerint Kész Zoltán a szavazatok 43,14 százalékát szerezte meg.

Némedi Lajosra, a kormánypártok jelöltjére a választópolgárok 33,4 százaléka, Varga-Damm Andreára, a Jobbik jelöltjére 13,86 százaléka szavazott, Gerstmár Ferencet, az LMP jelöltjét 4,62 százalék támogatta.

Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében azért kellett időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét uniós biztossá nevezték ki, ezért lemondott országgyűlési mandátumáról.

Kész Zoltán győzelme azt is jelenti, hogy a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek nem lesz újra kétharmados többsége az Országgyűlésben, akkor sem, ha a Veszprém megyei 3-as számú választókerületi mandátumot sikerül megtartaniuk az április 12-ei tapolcai időközi választáson.

MTI
MTI Hírfelhasználó