Titokzatos éjszakai drónok Párizsban
Legkevesebb öt, pilóta nélküli repülőgépet észleltek keddre virradó éjjel - éjfél és reggel hat óra között - Párizs egyes részei felett repülni, irányítóikat nem tudták azonosítani - közölték illetékesek.
2015. február 24. 14:16

Az első drónt az Egyesült Államok nagykövetségének épülete közelében észlelték röviddel éjfél után, az Eiffel-torony, az Invalidusok dómja és a Concorde tér felett is átrepültek drónok. A hatóságok nem zárják ki, hogy összehangolt akcióról lehetett szó.

Több rendőrségi részleget is mozgósítottak, de nem sikerült megtalálniuk a gépek irányítóit.

Az amerikai nagykövetség feletti átrepülés ügyében a légi közlekedési csendőrség nyomozati részlege, a többi esetben pedig a bűnügyi rendőrség párizsi főkapitánysága nyomoz.

Nem egészen egy hónappal ezelőtt, január 20-án egy drón repült át a francia elnöki hivatalnak otthont adó Élysée-palota fölött, de egyetlen éjszaka még egyszer sem észleltek ennyi drónt egyszerre - mondta egy rendőrségi illetékes.

Október óta mintegy húsz drón repülését észlelték Franciaországban, az ország nukleáris létesítményei környékén, az elkövetőket nem sikerült azonosítani.

hirado.hu - MTI
MTI Hírfelhasználó