Százával küldhet el embereket a Tesco
A szakszervezetek megerősítették a hírt, de még nem tudni, mit lépnek.
2015. február 26. 15:44

Az Origónak Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke azt mondta, a Tesco jelezte a szervezetnek, hogy kétszáz dolgozójától kénytelen megválni. A KASZ elnöke hozzátette, hogy a társaság a napokban fogja a munkaügyi központoknak bejelenteni a csoportos létszámleépítést.

Sáling az MTI-nek később elmondta, az intézkedések 206 munkavállaló elbocsátásával járnak, amiről szerdán megszületett a megállapodás a helyi szakszervezetek és a munkaadó között. Ezt követően kezdődik a kibővített elbocsátás részleteiről a technikai egyeztetés.

A hírt Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke portálunknak is megerősítette. Az intézkedés része annak az átvizsgálás- és elemzéssorozatnak, amelyet a boltbezárások kapcsán végzett el az élelmiszerlánc; itt például pozíciók összevonására kerülhet sor. Részleteket a titoktartási nyilatkozat miatt Bubenkó nem árulhatott el, a kétszázas számmal kapcsolatban azt mondta, sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudja az értesülést, ugyanakkor mindenképpen a csoportos létszámleépítés határát meghaladó tömegben bocsátanak majd el munkavállalókat a Tescótól.

Azzal kapcsolatban, hogy a szakszervezet milyen lépéseket tervez, Bubenkó Csaba egyelőre nem óhajtott nyilatkozni.

MTI, Origo, MNO
Címkék: