Fidesz: Két lábra állítottuk a szociális segélyezést
Adminisztrációs és anyagi terhet vett át az állam az önkormányzatoktól, a jövedelemkompenzáló támogatásokért immár a járási hivatalokhoz kell fordulni a rászorulóknak.
2015. március 3. 10:05

mondta Dunai Mónika, a Fidesz szóvivője a köztévében. Felhívta a figyelmet arra, hogy míg 2010 előtt 1,8 millió ember fizetett adót, és ebből tartottuk fenn a nagy ellátórendszereket, most négymillió fő felett van a dolgozó és adót fizetők száma.

Két lábra állítottuk a szociális ellátóhálózatot - jelentette ki Dunai Mónika, a Fidesz szóvivője az M1 Ma reggel című műsorában. Immár nem csak az önkormányzatok, hanem az állam is egy jókora szerepet vállal a támogatási rendszerben. Adminisztrációs és anyagi terhet vesz le a helyhatóságokról. A jövedelemkompenzáló támogatásokért már nem az önkormányzatokhoz, hanem a járáshivatalokhoz kell fordulni.

Fontosnak nevezte, hogy azok az emberek, akik képesek, tudnak és akarnak dolgozni, dolgozhassanak. Így a családon belüli megbecsültségük is nő.

Hangsúlyozta: 2010 előtt 3,5 millióan dolgoztak Magyarországon, számuk mára 4 millió fölé emelkedett. Ráadásul korábban mindössze 1,8 millió adózó volt, az ő befizetéseikből tartottuk fenn az egészségügyet, a szociális ellátórendszert, az iskolákat, az óvodákat.

Kiemelte azt is, hogy az önkormányzatok szabad kezet kaptak, és eldönthetik, milyen segélyezési formát tartanak kívánatosnak. Ez lehet temetési segély, a gyermekek iskolázási támogatása, gyógyszerre, lakásfenntartásra adhatnak támogatást – sorolta a példákat. 

M1 Ma reggel
  • Hunyadiról, a keresztény világ hőséről az őszi Aracsban
    „A keresztény világ legnagyobb hőse, Hunyadi János egyetemes volta az 1444. évi várnai csata után Kelettől Nyugatig új távlatokba ért, ami művelődéstörténeti értelemben hatalmas jelentőségű” – olvasható az Aracs őszi, jelképesen október 23-ai számában.
  • A bővítési portfólió elnyerése nagy diplomáciai siker
    A jövő év legfontosabb feladata a magyar gazdaság eredményeinek megvédése; ehhez gazdaságvédelmi akcióterv kell, amely a következő év első negyedévére készülhet el, és ami adócsökkentésen alapulhat majd - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.
  • Bővülő védelmi együttműködés
    Benkő Tibor honvédelmi miniszter meghívására Budapestre érkezett november 22-én Marina Pendeš bosznia-hercegovinai védelmi miniszter. A tárcavezetők a két ország védelmi együttműködésének bővítési lehetőségeiről tárgyaltak.
MTI Hírfelhasználó