Fidesz: Két lábra állítottuk a szociális segélyezést
Adminisztrációs és anyagi terhet vett át az állam az önkormányzatoktól, a jövedelemkompenzáló támogatásokért immár a járási hivatalokhoz kell fordulni a rászorulóknak.
2015. március 3. 10:05

mondta Dunai Mónika, a Fidesz szóvivője a köztévében. Felhívta a figyelmet arra, hogy míg 2010 előtt 1,8 millió ember fizetett adót, és ebből tartottuk fenn a nagy ellátórendszereket, most négymillió fő felett van a dolgozó és adót fizetők száma.

Két lábra állítottuk a szociális ellátóhálózatot - jelentette ki Dunai Mónika, a Fidesz szóvivője az M1 Ma reggel című műsorában. Immár nem csak az önkormányzatok, hanem az állam is egy jókora szerepet vállal a támogatási rendszerben. Adminisztrációs és anyagi terhet vesz le a helyhatóságokról. A jövedelemkompenzáló támogatásokért már nem az önkormányzatokhoz, hanem a járáshivatalokhoz kell fordulni.

Fontosnak nevezte, hogy azok az emberek, akik képesek, tudnak és akarnak dolgozni, dolgozhassanak. Így a családon belüli megbecsültségük is nő.

Hangsúlyozta: 2010 előtt 3,5 millióan dolgoztak Magyarországon, számuk mára 4 millió fölé emelkedett. Ráadásul korábban mindössze 1,8 millió adózó volt, az ő befizetéseikből tartottuk fenn az egészségügyet, a szociális ellátórendszert, az iskolákat, az óvodákat.

Kiemelte azt is, hogy az önkormányzatok szabad kezet kaptak, és eldönthetik, milyen segélyezési formát tartanak kívánatosnak. Ez lehet temetési segély, a gyermekek iskolázási támogatása, gyógyszerre, lakásfenntartásra adhatnak támogatást – sorolta a példákat. 

M1 Ma reggel
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Orbán: jó évet zár a V4
  Jó évet zár a V4, európai összehasonlításban mind a négy ország jól kezelte a járványt, így az első csatát megnyerték - mondta Orbán Viktor magyar minsizterelnök.
 • Nemzeti örökségünk megőrzése a színházban is
  Nyílt levél színművészeinktől - A Színház- és Filmművészeti Egyetemen százötvenöt éve generációk adják egymásnak tovább a tudást és a szakma szeretetét. Nemzeti kultúránk védelmében kinyilvánítjuk, hogy támogatunk minden olyan átalakítást, amely az egyetemen felhalmozott hatalmas tapasztalatot - továbbfejlesztve azt - nemzeti örökségünk megőrzésének és gyarapításának szolgálatába állítja.
 • Vita a szabadkőművességről - két újabb írás 2.
  Raffay Ernő lejáratásának oka, hogy könyveket írt a szabadkőművesek viselt dolgairól.
MTI Hírfelhasználó