Fidesz: Két lábra állítottuk a szociális segélyezést
Adminisztrációs és anyagi terhet vett át az állam az önkormányzatoktól, a jövedelemkompenzáló támogatásokért immár a járási hivatalokhoz kell fordulni a rászorulóknak.
2015. március 3. 10:05

mondta Dunai Mónika, a Fidesz szóvivője a köztévében. Felhívta a figyelmet arra, hogy míg 2010 előtt 1,8 millió ember fizetett adót, és ebből tartottuk fenn a nagy ellátórendszereket, most négymillió fő felett van a dolgozó és adót fizetők száma.

Két lábra állítottuk a szociális ellátóhálózatot - jelentette ki Dunai Mónika, a Fidesz szóvivője az M1 Ma reggel című műsorában. Immár nem csak az önkormányzatok, hanem az állam is egy jókora szerepet vállal a támogatási rendszerben. Adminisztrációs és anyagi terhet vesz le a helyhatóságokról. A jövedelemkompenzáló támogatásokért már nem az önkormányzatokhoz, hanem a járáshivatalokhoz kell fordulni.

Fontosnak nevezte, hogy azok az emberek, akik képesek, tudnak és akarnak dolgozni, dolgozhassanak. Így a családon belüli megbecsültségük is nő.

Hangsúlyozta: 2010 előtt 3,5 millióan dolgoztak Magyarországon, számuk mára 4 millió fölé emelkedett. Ráadásul korábban mindössze 1,8 millió adózó volt, az ő befizetéseikből tartottuk fenn az egészségügyet, a szociális ellátórendszert, az iskolákat, az óvodákat.

Kiemelte azt is, hogy az önkormányzatok szabad kezet kaptak, és eldönthetik, milyen segélyezési formát tartanak kívánatosnak. Ez lehet temetési segély, a gyermekek iskolázási támogatása, gyógyszerre, lakásfenntartásra adhatnak támogatást – sorolta a példákat. 

M1 Ma reggel
 • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
  Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
 • Politikai stabilitás mint érték
  Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
 • Itt a 2010 előtti világ újracsomagolva
  Nem feltétlenül rossz a választói emlékezet felfrissítése szempontjából, hogy hosszú idő után a balliberális erők újra meg tudják mutatni a gyakorlatban, hogy kik is ők valójában.
 • A Velencei Bizottság szerint is szembemegy a nemzetközi joggal az ukrán nyelvtörvény
  A Velencei Bizottság friss szakvéleménye ismételten világossá tette, hogy az előző ukrán elnök hivatali idejében elfogadott nyelvtörvény elveszi a nemzeti közösségek már meglévő, szerzett jogait az anyanyelv-használattal kapcsolatban – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-vel.
 • Stadionstopból kórházstop lett Budapesten
  A fővárosi önkormányzat baloldali többségű vezetése olyan háttéralkukat kötött, amelyekkel Demszky- és a Gyurcsány-korszak emberei tértek vissza Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint. Hangsúlyozta: egyelőre türelmesek a főpolgármesterként még tapasztalatlan Karácsony Gergellyel, ám elvárják, hogy a főváros lássa el a saját feladatait, s jövő év elejére kész Budapest-ví­ziót is várnak Karácsonytól és szövetségeseitől.
MTI Hírfelhasználó