Óriási öngól a Hír TV bojkottálása
Kossuth- és Széchenyi-díjas művészek és tudósok is tiltakoznak a Fidesz bojkottja ellen, amit a kormánypártok a Hír TV és a Magyar Nemzet ellen hirdettek
2015. március 19. 23:39

Kossuth- és Széchenyi-díjas művészek és tudósok is tiltakoznak a Fidesz bojkottja ellen, amit a kormánypártok a Hír TV és a Magyar Nemzet ellen hirdettek. A kormánypártok hétfői frakcióülésén nem hivatalos döntés született arról, hogy politikusaik nem adnak interjút csatornánknak és a polgári napilapnak.

A Civil Összefogás Fórum szóvivője nem akarta minősíteni a fideszes képviselők és kormánytagok bojkottját a Hír Televízió és a Magyar Nemzet ellen, de szerda este szívesen elfogadta meghívásunkat a Magyarország élőben című műsorunkba. „Azzal, hogy itt állok, nyilván a Civil Összefogás Fórum véleményét egyfajta módon kifejezem” – fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán.

A kormánypártok mögött álló értelmiségi holdudvar több tagja is hibának tartja Kövér László szombati nyilatkozatát, amiben ellenzékinek nevezte a Hír TV-t és a Magyar Nemzetet. A két médium bojkottálását Hámori József Széchenyi-díjas biológus, az első Orbán-kormány kultuszminisztere például egyenesen öngólnak minősítette.

„Bojkottot hirdetni nem szabad. Ha a fideszesek úgy döntenek, hogy egyes fideszesek nem mennek el a Hír TV-be adott esetben, akkor majd az MSZP-s politikusok fogják elmondani a véleményüket és az fog átmenni mindenünnen. Tehát én azt gondolom, hogy ez olyan óriási öngól volt, amit még futballban sem lehet rúgni” – fogalmazott.

Jankovics Marcell Kossuth-díjas rajzfilmrendező szerint elsietett döntést hozott a Fidesz, hiszen a Magyar Nemzet és a Hír TV stílusa nem változott semmit az Orbán–Simicska ellentét kirobbanása óta. „Árgus szemekkel figyelem mind a Magyar Nemzet, mind a Hír Televízió szereplését vagy hangnemét, és nem veszem észre a különbséget” – tette hozzá.

A kétszeres Kossuth-díjas Jókai Anna azt mondja: a bojkottnak nincs értelme, ezért nem is fog eredményre vezetni. „Én nem bojkottálok, én soha nem bojkottáltam semmit. Én szeretem a Hír TV-t, jártam is maguknál, és várok, mert az az érzésem, hogy ez az egész dolog le fog csengeni, le fog tisztulni és ki fog derülni, hogy hol vannak az értékek” – fogalmazott.

A Fidesz legutóbb 2006 őszén döntött bojkott mellett, akkor egészen 2009-ig nem adtak interjút a köztelevízió Nap-kelte című műsorában.

HírTV - MNO
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó