Komoly változás indult el a közmédiában
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója büszke arra, hogy 25 éve az első komoly változás indult el a közmédiában. A Népszabadságnak adott interjújában Szabó László Zsolt arról is beszélt, hogy nem nézettségi elvárásokat kell teljesíteniük, hanem a társadalmi megrendelést kell kiszolgálni.
2015. március 21. 09:46

A lap szombati számában megjelent interjúban az M1 hírcsatorna nézettségéről azt mondta: az majd emelkedni fog, időt kell adni a nézőknek, és türelmesnek kell lenni a készítőkkel szemben is. "Az M1-et napi szinten többmillióan nézik, én ezt sikernek gondolom" - tette hozzá.

Szabó László Zsolt beszélt arról is, hogy a műsorokat illetően ma még nyilván vannak olyan elemek, amelyekben van javulnivaló. Úgy fogalmazott: "minden kezdet nehéz, minden kritikát komolyan veszünk, de arra nem szolgáltak rá a kollégáim, amit bizonyos sajtótermékek műveltek velük". A hibákat napról napra kiküszöbölik, és ma már üzemszerűen működik a hírcsatorna - tette hozzá.

Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a műsorvezetőket, riportereket gyakran alpári módon gyalázzák. "A közönségszolgálatunkhoz a kritikák mellett nagyon sok dicséret is érkezik, ami erősít bennünket abban, hogy jó irányba haladunk" - jegyezte meg a vezérigazgató.

Elmondta azt is: felmérték, hogy elindulhat-e az új csatorna, és tudták, az indulásnak vannak kockázatai, de ezeket vállalták.

hirado.hu - MTI
  • A forradalom indítására emlékeztek Szegeden
    1956. október 16-án a szegedi bölcsészkar Auditórium Maximumában összehívott diákgyűlésén a hallgatók közfelkiáltással létrehozták a MEFESZ-t, majd döntöttek arról, hogy az érdekvédelmi témák mellett politikai kérdésekkel is foglalkoznak. Egy óra alatt az orosz nyelv fakultatív oktatásától eljutottak a szovjet csapatok kivonásának követeléséig - közölte Kiss Tamás. Szavai szerint "kimondták az akkor kimondhatatlant". Innen indult az 1956-os magyar forradalom.
  • A templomépítés a jövőbe vetett hit bizonyítéka
    A templomépítés a jövőbe vetett hit bizonyítéka - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazon.
  • Erdélyikopó-világtalálkozó Bőszénfán
    Erdélyikopó-világtalálkozót rendeznek Somogy megyében, a péntektől vasárnapig tartó eseményen Magyarországról, Erdélyből és Csehországból tucatnyi tenyésztő több mint száz kutyával képviselteti magát.
MTI Hírfelhasználó