Megvan a másik is, de a memóriakártyát nem találják
Megtalálták a Germanwings-gép másik fekete dobozát, de a memóriakártyát nem találják.
2015. március 25. 18:01

A The New York Times amerikai napilap egy név nélküli tisztviselőtől úgy értesült, hogy a Germanwings légitársaság Airbus A320-as utasszállítójának adatrögzítőjéből kiesett a memóriakártya és nem találják.

A kanadai CBC News hírcsatorna azt írta Twitter-üzenetében, hogy az adatrögzítő berendezés súlyosan megsérült.
A The New York Times szerint a korábban már megtalált másik fekete dobozból, a pilótafülkében elhelyezett hangrögzítőből még nem tudtak a francia nyomozók semmilyen információt kinyerni, de még nem adták fel a reményt, hogy sikerrel járnak.

Francois Hollande francia államfő eközben a Seyne-les-Alpes településnél kialakított mentőközpontban bejelentette: megtalálták a másik, a gép repülési adatait rögzítő fekete doboz külső burkolatát, magát a berendezést azonban még nem lelték meg.

"A második fekete dobozt keresik, a burkolatot megtalálták, az emberek továbbra is a helyszínen vannak és keresik tovább" - fogalmazott az államfő. Hollande, aki Angela Merkel német kancellárral és Mariano Rajoy spanyol miniszterelnökkel tett látogatást a helyszínen, ígértet tett arra, hogy "a katasztrófa körülményeire fény fog derülni".

hirado.hu - MTI
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó