Tarsoly Csaba kapott még egy napot
Nem döntött a bíróság Tarsoly Csaba és két társa előzetes letartóztatásáról. Az ügy vasárnap folytatódik – számolt be a hír TV.
2015. március 28. 12:42

Vasárnap délelőtt 9-kor folytatódik a tárgyalás – csak ennyit árult el Tarsoly Csaba ügyvédje a Hír TV-nek, Papp Gábor más újságírói kérdésre nem válaszolt.

Fél 9 után néhány perccel vitték be Tarsoly Csabát a Budapesti Központi Kerületi Bíróságra – mondta a Hír TV helyszíni tudósítója. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki az ügyben érintett másik két gyanúsított, de vannak olyan információk, hogy egyikük Tarsoly Csaba felesége, amit erősít az a tény, hogy az egyik gyanúsított egy nő.

Parlamenti belépője is volt Tarsolynak

Parlamenti belépője is volt Tarsoly Csabának – tudta meg az Index. A brókerbotrányban érintett Quaestor vezetője 2013 áprilisában kapott belépőt a Miniszterelnökségtől. A kancelláriát – akkor még államtitkárságként – Lázár János vezette, de ott dolgozott államtitkárként Szijjártó Péter jelenlegi külügyminiszter is, aki Tarsoly Csabával közösen avatta fel a moszkvai magyar kereskedőházat éppen 2013 áprilisában.

Polt Pétert kérik számon a kisbefektetők

A Quaestor kisbefektetői a legfőbb ügyészt kérik számon nyílt levélben. Arra várnak választ Polt Pétertől, miért csak több mint egy héttel a Quaestor-ügy kirobbanása után hallgatták ki Tarsoly Csabát. Szerintük ez azért fontos, mert a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. részben offshore tulajdonban van, így az esetlegesen kiáramló pénz a kártalanításukra fordítható összeget csökkenti. Arra is választ várnak, hogy az ügyészségnek volt-e jogi lehetősége zár alá venni már korábban, a rendőrségi nyomozástól függetlenül a Quaestor-vagyont. Sajtóinformációk szerint egyébként Tarsoly Csabának hivatalosan alig van személyes vagyona. Több száz milliós budai villája is egy svájci cég nevén van.

Tisztáznia kell magát a Quaestor-ügyben Polt Péternek – az Együtt szerint. Az ellenzéki párt úgy véli, a főügyésznél felmerülhet az elfogultság gyanúja, ugyanis sajtóhírek szerint lánya és a Quaestor-vezér Tarsoly Csaba titkára élettársak

A DK a parlament nemzetbiztonsági bizottságának rendkívüli összehívását kezdeményezi a legfőbb ügyész szerepének tisztázására a Quaestor-ügyben, egyúttal követeli Polt Péter azonnali nemzetbiztonsági átvilágítását. Vadai Ágnes, a DK politikusa, független országgyűlési képviselő az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: a „fideszes brókerbotránnyal” kapcsolatban megkerülhetetlen Orbán Viktor miniszterelnök felelőssége, de nem indokolható a vádhatóság kivárása sem.

Üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás

A nyomozó hatóság péntek délután kezdeményezte a Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatásba helyezését – tudta meg a Magyar Nemzet Bagoly Bettinától, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől. A főügyészség péntek délelőtti közleménye szerint üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények megalapozott gyanújával három személyt hallgatott ki, majd vett őrizetbe még csütörtökön.

MNO - HirTV
MTI Hírfelhasználó