Szeles,borús idő várható
A kezdetben még gyengén felhős területek felett is fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és éjszaka már túlnyomóan borult időre van kilátás.
2015. március 29. 15:49

Eleinte legfeljebb elvétve lehet jelentéktelen csapadék, majd estétől északon szórványosan, hajnaltájt helyenként már délebbre is, hétfőn napközben pedig sokfelé várható eső, zápor. A nagyobb mennyiségű csapadékra délen, a délutáni órákban számíthatunk. Hétfőn kezdetben csak rövid időszakokra süthet ki a nap, majd a délután második felében északnyugat, észak felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül, reggeltől elsősorban északkeleten meg is erősödhet, majd a déli óráktól a szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és az ország északi harmadán többfelé viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 9 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 11 és 17 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

Európa

Kontinensünk időjárását négy nagy légköri képződmény alakítja. Az Izland környéki középponttal örvénylő ciklonrendszer Északnyugat-Európában, a Fekete-tenger térsége fölött található légörvény pedig Délkelet-Európában okoz borongós, csapadékos időt. Oroszország fölött anticiklon helyezkedik el, amelynek déli peremén az eső mellett havazás is előfordul. A Pireneusi-félszigettől magasnyomás nyúlik be az Alpok irányába. Kontinensünkön Spanyolországban van a legmelegebb, ott 25 foknál magasabb hőmérsékletet is mérnek. Észak, északkelet felé haladva 10, 15 fok a jellemző maximum-hőmérséklet, Észak-, Északkelet-Európában pedig 5 fok közeli értékeket mérnek. A Kárpát-medence fölé egyre nedvesebb, enyhe levegő áramlik, majd hétfő délután északnyugat felől hidegfront érkezik.

MTI nyomán
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó