Questor-botrány: Fel akarnák oszlatni a parlamentet
A parlament feloszlatásáról szóló határozati javaslatot nyújtanak be ellenzéki képviselők. Ezt Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke közölte sajtótájékoztatón, jelezve: az indítványhoz a szocialista Tóth Bertalan és két független képviselő, a DK-s Varju László és az Együtt-es Szelényi Zsuzsanna is csatlakozott.
2015. március 30. 14:08

Szabó Tímea azt mondta, Orbán Viktor azt nyilatkozta, mindent tudott a Quaestor-ügyről. "Mindent előre tudott, de nem tett semmit" annak érdekében, hogy segítse az embereket - jelentette ki, hozzátéve: szerintük a miniszterelnök és a kormány méltatlan és alkalmatlan arra, hogy tovább vezesse az országot.

Emlékeztetett: a múlt héten több ellenzéki párt is felszólította a kormányfőt, hogy kezdeményezzen bizalmi szavazást önmaga ellen az Országgyűlésben. Hétfőig adtak határidőt a kormányfőnek, de miután ezt nem tette meg, benyújtják a parlament feloszlatásáról szóló javaslatot. Orbán Viktornak a Quaestor-botrányért és az "elvett évekért" vállalnia kell a teljes politikai felelősséget - hangoztatta Szabó Tímea.

MTI
  • Miért félnek Trumptól még mindig?
    Aki alternatív világértelmezési keretet és fogalom-készletet merészel használni, azt egész egyszerűen kitiltják minden létező platformról, és ezzel volt valóság, nincs valóság, egy gonddal kevesebb.
  • Vakcinaügyben lassú az EU, új beszerzés is szükséges
    A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.
  • A jég hátán (boldogan) élni
    Kupát szervezett az egykori műkorcsolya Európa-bajnok Gór-Sebestyén Júlia, miután szinte az összes nemzetközi versenyt törölték.
MTI Hírfelhasználó