160 milliárdnyi vagyont lefoglaltak a Quaestor-ügyben
Eddig 160 milliárd forintnyi vagyont sikerült lefoglalni a Quaestor-ügyben – közölte a Klubrádió műsorában szerda délután a fővárosi főügyész, emlékeztetve arra, hogy az ügyben tett feljelentés 150 milliárd forintról szól.
2015. április 1. 22:39

További részletek említése nélkül Ibolya Tibor azt közölte, folyószámlák, értékpapírok, cégrészesedések, ingatlanok és ingóságok formájában sikerült lefoglalni ezt az értéket. Hozzátette: a bizonyítást nagyban nehezíti, hogy a tranzakciókat kezelő rendszer manipulálható, a Kelernél lévő gyűjtőszámlák adatait nem lehet személyre lebontani, így értékpapírkód alapján kell majd elvégezni a munkát. „Eredményesek vagyunk, de ettől ez nem lesz még egy rövid eljárás” – jegyezte meg Ibolya Tibor.

„Egyáltalán nem volt lassú ez az eljárás, a megalapozott gyanút alá kell támasztani bizonyítási eszközökkel” – válaszolta Ibolya Tibor az ezzel kapcsolatos riporteri felvetésre. Közölte: „az eljárás, amelyet eddig folytattunk, törvényes, megalapozott, időszerű és (…) eredményes”.

Tarsolyék előzetesben

Két hét telt el a Quaestor-ügyben a nyomozás március 11-ei elindítása és a között, hogy az NNI csütörtökön három embert gyanúsítottként hallgatott ki, majd vasárnap mindhárman előzetes letartóztatásba kerültek. A büntetőügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály korrupciós bűnözés elleni osztálya jár el különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.

Törvényt módosított kedden a parlament, hogy a brókerbotrányban érintett vállalatok cégcsoportjai, valamint mások mellett vezetői, felügyelőbizottsági tagjai és egyes könyvvizsgálói vagyonukkal is felelősséget vállaljanak az okozott károkért.

--------------------------------------

Vagyonkimentés és feljelentés

A fővárosi főügyész szerint a vagyonkimentés szempontjából semmit sem jelent Orgován Béla tápiósági büntetett előéletű közmunkás quaestoros vezetői kinevezése.

Feljelentést tett a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) a Quaestor-ügyben. Azzal, hogy a Quaestor állampapírokat adott el, hűtlen kezelést követett el, a kereskedőház tőkéje megvan, de a kieső kamatbevételek miatt kár érte a kereskedőházat – tájékoztatott a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

MTI nyomán