160 milliárdnyi vagyont lefoglaltak a Quaestor-ügyben
Eddig 160 milliárd forintnyi vagyont sikerült lefoglalni a Quaestor-ügyben – közölte a Klubrádió műsorában szerda délután a fővárosi főügyész, emlékeztetve arra, hogy az ügyben tett feljelentés 150 milliárd forintról szól.
2015. április 1. 22:39

További részletek említése nélkül Ibolya Tibor azt közölte, folyószámlák, értékpapírok, cégrészesedések, ingatlanok és ingóságok formájában sikerült lefoglalni ezt az értéket. Hozzátette: a bizonyítást nagyban nehezíti, hogy a tranzakciókat kezelő rendszer manipulálható, a Kelernél lévő gyűjtőszámlák adatait nem lehet személyre lebontani, így értékpapírkód alapján kell majd elvégezni a munkát. „Eredményesek vagyunk, de ettől ez nem lesz még egy rövid eljárás” – jegyezte meg Ibolya Tibor.

„Egyáltalán nem volt lassú ez az eljárás, a megalapozott gyanút alá kell támasztani bizonyítási eszközökkel” – válaszolta Ibolya Tibor az ezzel kapcsolatos riporteri felvetésre. Közölte: „az eljárás, amelyet eddig folytattunk, törvényes, megalapozott, időszerű és (…) eredményes”.

Tarsolyék előzetesben

Két hét telt el a Quaestor-ügyben a nyomozás március 11-ei elindítása és a között, hogy az NNI csütörtökön három embert gyanúsítottként hallgatott ki, majd vasárnap mindhárman előzetes letartóztatásba kerültek. A büntetőügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály korrupciós bűnözés elleni osztálya jár el különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.

Törvényt módosított kedden a parlament, hogy a brókerbotrányban érintett vállalatok cégcsoportjai, valamint mások mellett vezetői, felügyelőbizottsági tagjai és egyes könyvvizsgálói vagyonukkal is felelősséget vállaljanak az okozott károkért.

--------------------------------------

Vagyonkimentés és feljelentés

A fővárosi főügyész szerint a vagyonkimentés szempontjából semmit sem jelent Orgován Béla tápiósági büntetett előéletű közmunkás quaestoros vezetői kinevezése.

Feljelentést tett a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) a Quaestor-ügyben. Azzal, hogy a Quaestor állampapírokat adott el, hűtlen kezelést követett el, a kereskedőház tőkéje megvan, de a kieső kamatbevételek miatt kár érte a kereskedőházat – tájékoztatott a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

MTI nyomán
  • Léteznek az unióban eszközök a jogállamiság betartatására
    Steiner Attila európai uniós ügyekért felelős államtitkár a France24 francia televízióban sugárzott vitaműsorban elmondta, hogy Magyarország álláspontja szerint az Európai Unióban jól működő eszközök léteznek a jogállamiság betartatására, ezért a magyar kormány ellenzi, hogy erre a célra olyan új eszközt vezessenek be, amely felülírná az uniós alapszerződéseket.
  • Eleven az Archiregnum Hungaricum
    A legvisszafogottabb becslések szerint is legalább negyvenezer ártatlan magyar áldozata volt Délvidéken a kommunista partizánterrornak a második világháború végén. És ki tudja, hányan lehetnek még azok, akiket a trianoni békediktátum után gyilkoltak meg egy korábban soha nem volt (és soha nem is lesz) ország pribékjei, csak azért, mert magyarok voltak.
  • Turcologia hungarica est renovanda?
    A kaukázusi haza, az alán és bolgár szomszédság emlékét a magyar hagyomány is megőrizte.
MTI Hírfelhasználó