Öngyilkosságról tájékozódott a másodpilóta
A böngészőprogramban az előzményeket nem törölték, így rekonstruálni lehetett, hogy milyen kifejezésekre keresett rá.
2015. április 2. 17:32

A Germanwings német légitársaság lezuhant gépének másodpilótája az öngyilkosság lehetséges módozatairól tájékozódott az interneten a katasztrófa előtti napokban, és legalább egyszer a pilótafülke ajtajára vonatkozó kifejezésekre is rákeresett - közölte csütörtökön a düsseldorfi ügyészség a másodpilóta lefoglalt táblagépének vizsgálata után.

A közlemény szerint a felhasználói fiók adatai, a készülék révén lebonyolított személyes levelezés és a keresőkifejezések alapján megállapítható, hogy a táblagépet a másodpilóta használta.

A böngészőprogramban az előzményeket nem törölték, így rekonstruálni lehetett, hogy a másodpilóta milyen kifejezésekre keresett rá a katasztrófa előtti napokban, március 16. és március 23. között.

A készülék felhasználója az interneten orvosi kezelési módszerekről, valamint az öngyilkosság fajtáiról és végrehajtási módozatairól tájékozódott, és legalább egy napon több percig a pilótafülke ajtajával és az ajtóra vonatkozó biztonsági intézkedésekkel kapcsolatos szavakra keresett rá - áll a közleményben.

Andreas Lubitznak a jelenleg fennálló gyanú szerint depressziója és látási zavarai miatt pályafutásának befejezésére kellett volna készülnie, ehelyett betegségét eltitkolta munkaadója elől, és a Germanwings Barcelona-Düsseldorf járatának gépét az Alpokban március 24-én egy hegynek vezette, miután a pilótafülkéből egyszerűen kizárta a mosdóba kimenő kapitányt. Minderre egyrészt abból a hangfelvételből következtetnek, amelyet a Germanwings-gép elsőként megtalált, a pilótafülkében elhangzottakat rögzítő fekete dobozából nyertek ki, másfelől azokból az orvosi papírokból, amelyeket Lubitz lakásán találtak.

MTI nyomán
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó