A rock and roller és a táncház-találkozó
A Papp László Budapest Sportarénában szervezett magyarországi folk-csúcsrendezvényen a vasárnap „családi nappá” alakult át.
2015. április 3. 12:19

Berán István, a szervező Táncház Egyesület ügyvezetője fogalmazott így, akinek Novák Ferenc tánctörténeti előadása különösen megragadta a figyelmét.

A 2015. március 27-e és 29-e között szervezett XXXIV. Országos Táncház-találkozó és Kirakodóvásár idei újdonsága volt, hogy a küzdőtéri tánctanítás vasárnapról szombatra, az Aprók Bálja pedig szombatról vasárnapra került át. 

A záró gálaműsort a Csík Zenekar szolgáltatta, miközben a Fitos Dezső Társulat bizonyította, hogy a Kárpát-medence néptáncelemeire alapozva akár rock and rollt is elő lehet adni – egyébként Rúzsa Magdi segítségével, akit a színpadon körbe is hordoztak! Ruzsa Magdi nem a rock and rollerről énekelt. Népdalokat is előadott a Csík Zenekarral és a vele készült interjúban elmondta, hogy több mint tíz évig néptáncolt, és a népzene volt a természetes közege, mielőtt a popzenébe csöppent volna…

Klipes összefoglaló a táncház-találkozóról – kattintással:
https://www.youtube.com/watch?v=3mtS4ipNU8s

Gecse Géza
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • A kormány célja, hogy megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot
  A kormány célja, hogy szeptember 30-áig megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot, és csaknem háromezer új hely megteremtésével felszámolja a börtönbizniszt - fogalmazott az igazságügyi miniszter hétfőn Veszprémben, tíz büntetés-végrehajtási intézet új épületszárnyainak közös átadórendezvényén.
 • Szegénységi bizonyítvány a sorozatos baloldali vereség
  Az ellenzéki pártok egy évtizede tartó, permanens politikai sikertelensége egyfelől szétesett világképükre, választási és kormányzati stratégiájuk hiányára, másrészt arra vezethető vissza, hogy képtelenek válaszokat adni a nemzeti együttműködés rendszerére és egységes jövőképet kínálni a választóknak – olvasható a XXI. Század Intézet elemzésében.
 • Szobrok, rasszok, alkotmányok, átírt történelem
  Ne legyen kétségünk afelől, hogy a most elindult folyamatok a világháború után – a nyugati blokkban – felépített demokratikus társadalmi rend alapjait kezdhetik ki végleg.
MTI Hírfelhasználó