A rock and roller és a táncház-találkozó
A Papp László Budapest Sportarénában szervezett magyarországi folk-csúcsrendezvényen a vasárnap „családi nappá” alakult át.
2015. április 3. 12:19

Berán István, a szervező Táncház Egyesület ügyvezetője fogalmazott így, akinek Novák Ferenc tánctörténeti előadása különösen megragadta a figyelmét.

A 2015. március 27-e és 29-e között szervezett XXXIV. Országos Táncház-találkozó és Kirakodóvásár idei újdonsága volt, hogy a küzdőtéri tánctanítás vasárnapról szombatra, az Aprók Bálja pedig szombatról vasárnapra került át. 

A záró gálaműsort a Csík Zenekar szolgáltatta, miközben a Fitos Dezső Társulat bizonyította, hogy a Kárpát-medence néptáncelemeire alapozva akár rock and rollt is elő lehet adni – egyébként Rúzsa Magdi segítségével, akit a színpadon körbe is hordoztak! Ruzsa Magdi nem a rock and rollerről énekelt. Népdalokat is előadott a Csík Zenekarral és a vele készült interjúban elmondta, hogy több mint tíz évig néptáncolt, és a népzene volt a természetes közege, mielőtt a popzenébe csöppent volna…

Klipes összefoglaló a táncház-találkozóról – kattintással:
https://www.youtube.com/watch?v=3mtS4ipNU8s

Gecse Géza
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Vidnyánszky, a „román”
  A DK-szimpatizánsok keménymagja egyenesen Romániába zavarnák „vissza” a Beregszászról származó művészt.
 • Trianon 100 kompozíció a debreceni virágkarneválon
  Bár a járványhelyzet miatt elmarad a virágkocsik és a művészeti csoportok hagyományos felvonulása augusztus 20-án Debrecenben, az 51. virágkarnevált megtartják: tíz színpompás virágkompozíciót tekinthetnek meg majd az érdeklődők a főtéren, a táncosok pedig a város különböző pontjain mutatkoznak be - jelentették be a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a készülő virágkocsikat is.
 • Népszerű a Mahart nyaralóhajózási programja
  Sikerrel indult júliusban a Mahart nyaralóhajózási programja, jelentős az érdeklődés, a hajók kihasználtsága augusztusban 62 százalékos - közölte Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
MTI Hírfelhasználó