A mentőcsapat egyetlen női tagja találta meg a fekete dobozt
Rendkívül szerencsés keze volt a francia rendőrnőnek, aki ráadásul aznap dolgozott először a helyszínen.
2015. április 4. 10:05

Csütörtökön volt az első napja a Germanwings-katasztrófa helyszínén Alice Coldefy-nek, a 32 éves rendőrnőnek, aki alig néhány óra múlva rá is talált a másfél hete égen-földön keresett második fekete dobozra – írja a brit Mirror. Húsz centi mély törmelékréteg alatt sikerült rátalálni az adatrögzítőre, ami bizonyította: a zavart lelkiállapotú másodpilóta, Andreas Lubitz szándékosan vezette neki a gépet a hegynek, rajta 149 utasával.

Coldefy elmondta: egy hegyi patakban nagyobb mennyiségű törmelék gyűlt össze. A törmelék közt kutatva talált rá a legkeresettebb tárgyra, a fekete dobozra, amit azonnal összehasonlított a reggel eligazításon kapott fotóval, munkatársait is odahívta és megállapították: minden stimmel.

Nem ez volt az első dolog, amivel Alice Coldefy bekerült a francia sajtóba: korábban arról számoltak be, hogy egyedüli nőként bekerült egy elit hegyimentő csoportba, így korántsem tapasztalat nélkül érkezett a légikatasztrófa helyszínére.

hír24.hu
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó